Isnin, 8 Oktober 2012

Utusan minta ampun kat Teresa Kok DAP

Bodoh punya Utusan. Dok pong pang pong pang tulis fitnah macam-macam kat Pakatan Rakyat dan pemimpin-pemimpin dan penyokong mereka. Lepaih tu dok hasut orang Melayu benci PR, Cina dan Hindu pasai parti yang Utusan dokong dah nak lingkup. Lingkup cepat-cepatlah UMNO. Lepaih tu Utusanpun bungkuih sama.

Utusan ini kerja dok kena saman saja! Kali ni takut punya pasai depapun minta maaf kat Teresa Kok. Padan muka! Nasib baik Teresa Kok tak mintak hakim suruh Ketua Pengarang mai tunduk hormat cium tangan dia. Kalau tidak baru riuh 1-Malaysia edaq gambaq KP Utusan tunduk cium tangan Teresa Kok. Pembela melayu cium tangan amoi cina. Bodoh punya Utusan! Bangsat! Gampang!
Pengerusi Institut Akhbar Malaysia,  Chamil Wariya dan Utusan Malaysia memohon maaf kepada Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok kerana fitnah yang disiarkan dalam artikel bertajuk 'Politik Baru YBJ' yang diterbitkan oleh edisi hujung minggu akhbar harian milik Umno itu pada 12 Oktober 2008.
um book launching 021205 chamil wariyaPeguam Zalil Mohd Mess - dalam kenyataan pemohonan maaf yang dibacakan di Mahkamah Tinggi hari ini - berkata artikel itu telah
diubah oleh edisi hujung minggu Utusan Malaysia - Mingguan Malaysia - tanpa persetujuan Chamil.
Penyelesaian itu direkodkan di hadapan Hakim Datuk Abdul Hamid Sultan Backer

Peguam Sankara Nair yang mewakili Teresa memberitahu mahkamah bahawa ahli parlimen DAP itu tidak menuntut bayaran kos daripada Chamil.

Katanya, Utusan Malaysia perlu membayar RM50,000 kos sebagai sebahagian daripada penyelesaian tersebut dan penerbit bersetuju untuk menyiarkan permohonan maaf itu dalam Mingguan Malaysia.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sapa-sapa nak komen boleh komen. Tapi Haji Lee Copper tak bertanggungjawab atas komen-komen anda. Apabila anda komen bermakna anda yang bertanggungjawab dan sanggup terima akibat dari komen anda.