Isnin, 26 April 2010

Benarkah Jins Shamsuddin Songlap Duit Kerajaan Perak?
Jins: Gugur kerakyatan individu hina Sultan, RajaKUALA LUMPUR, 26 April — Seorang anggota Dewan Negara hari ini mencadangkan supaya kerajaan menggugurkan kerakyatan individu yang menentang dan menghina Sultan atau Raja-Raja Melayu.
Senator Tan Sri Dr Jins Shamsuddin berkata perbuatan itu adalah bertentangan dengan undang-undang dan Perlembagaan negara.
“Kalau zaman dahulu, sebelum ada mahkamah dan polis, kalau ada orang yang menghina dan menentang Raja akan dihukum pancung, tapi sekarang ini kita tidaklah melaksanakan (hukuman) pancung kerana kita ada undang-undang, mahkamah dan polis.
“Oleh itu, saya cadangkan kerajaan gugurkan kerakyatan mereka yang menghina dan menentang Sultan dan Raja-Raja Melayu kerana tidak ada gunanya rakyat yang tidak menghormati pemerintah negara,” katanya semasa membahaskan usul menjunjung kasih titah ucapan Yang di-Pertuan Agong, yang dibentangkan Senator Datuk Azian Osman di Dewan Negara hari ini.
Baca seterusnya di The Malaysian Insider

Berita ataih tu saja aku nak hilite hero filem yang jadi tokoh UMNO kononnya. Mamat cari makan. 
Mamat sekoq ni kaki bodek nak tunjuk terer. Baru saja konvo dapat PhD di Uni Sintok, masuk Dewan Negara tunjuk bengong. Dia ingat Malaysia ni negeri pak tiri laki mak dia sorang saja ka? Sikit2 nak gugur kerakyatan. Suwey punya Senator. Akai tak dak ka?
Hah... cuba ingat mamat ni, bertahun2 dulu kononnya nak buat filem tah apa nama "Pasir Salak" kot. Dok buat kajian. Sampai la ni pun filem tu bukan kata tak siap, habok pun tarak!! 
Berapa juta Jin ni gabuih duit kerajaan? Kalau tak silap aku duit Kerajaan Perak. Ni kes balaih duit gomen. Ada sapa-sapa dari Kerajaan Negeri Perak, Finas dan Kementerian Rais Anak Yatim yang boleh bagi jawapan.