Khamis, 22 Disember 2011

Hassan Ali Masuk Perkasa & Pekida

Seelok-eloknya Hassan Ali masuk Perkasa dan Pekida. Cakap dia dah macam Brahim Ali. Oleh sebab dia nak bela Melayu & Islam dia patut bersama dua NGO bodo tuh...

Rabu, 21 Disember 2011

Kalau Karpal Singh Jadi Presiden PAS Mampus Hassan Ali.....

Aku heran ni.  Haji Hadi dok diam saja. Hassan Ali siap pangge wartawan buat sidang akhbar lepaih tu masuk paper macam baguih saja. Kurang ajar punya Hassan Ali.  Awat Hassan Ali pegang teloq presiden ka?

Cuba tengok kes DAP. Karpal Singh sebagai Chairman DAP bantai kaw-kaw kat P. Ramasami Timbalan KM Pulau Pinang. Jadi bodo si Ramasami tu. Baru nampak Chairman hebat. Orang takut. Ada nilai kepimpinan.

Yang Haji Hadi ni tunggu apa lagi. Terajang saja Hassan Ali keluaq PAS. Orang macam tu bukan boleh simpan lagi. Perangai barua. Dia ni bukan ada pengikut. PAS tak rugi kalau Hassan Ali tak dak.

Presiden parti kena ada teloq untuk bercakap dan buat keputusan dalam hai macam ni. Kalau tak dak teloq maknanya pompuan. Dah pompuan mana boleh jadi presiden.Terajang Hassan Ali keluaq PAS. 

Selasa, 20 Disember 2011

Pemuda PAS Nak Jadi Hero Ka?

Nik Abduhpun menyibuk hal Hassan Ali dan Nasaruddin Mat Isa. Nampak gaya macam Pemuda PAS penyokong geng perpaduan. Ini belum si Nasaruddin Tantawi menyibuk lagi. Brader-brader dari Pemuda PAS ni dah terkena racun perpaduan jugak ka?

Hangpa semua dah buat persediaan untuk melawan agenda perpaduan ni kah? Kalau belum lebih baik mantapkan barisan pemuda. Jangan dok ghalit nak perbetoi orang lain. La ni di peringkat kawasan nampak pemuda dok relaks ja.


Bukan itu sahaja, Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali juga menjadi mangsa kritikan atas kenyataannya terhadap Nasharudin dan bekas pesuruhajaya PAS Selangor Datuk Hasan Ali sebelum ini.
muktamar pas youth 020611 nik abduh"Saya menolak kartun Drnots dalamHarakah cetak terbaru yang menghina kekanda saya, YB Ustaz Nasharudin Mat Isa.

"Harakah mesti beretika, berakhlak dan tahu untuk membina dan mendamai, bukan memecah dan meruntuh," kata Nik Abduh (kanan).
Harakah edisi Isnin menerbitkan kartun karya Drnots yang digambarkan terjerat dengan pancing di depan bendera BN.
Seorang watak mirip Datuk Seri Najib Razak digambarkan memegang pancing itu sambil berkata dalam hati: "kena dahhh...."

Penerbitan kartun dalam ruangan "Malaysia Kini" itu dilihat sebahagian daripada 'perang' menghadapi pemimpin itu yang sering dikaitkan dengan Umno sejak beberapa tahun lalu.

'Tungulah masuk Umno dulu'
Mustafa antara pemimpin tertinggi PAS paling lantang mengkiritik kedua-dua pemimpin itu melalui wawancara khas dengan Harakahdan edisi dalam taliannya Harakahdaily sebelum ini.
Pemimpin veteran itu antaranya dilaporkan berkata Nasharudin dan Hasan terperangkap dalam agenda Umno untuk melemahkan PAS atas tindakan yang seolah-olah mempersoal dasar Islam parti itu.

azlanBercakap di laman Facebook beliau, Nik Abduh menolak "tuduhan" dan kenyataan Mustafa ketika kedua-dua pemimpin kontroversiti itu "berkali-kali menyatakan kesetiaannya kepada PAS".
"Tunggulah dulu dua (orang) itu masuk Umno jika betul-betul nak tunjuk hero menjaga PAS. Jika tidak, ia hanya tuduhan yang memecahkan (parti)," katanya yang juga anak kepada Mursyidul Am PAS Datuk Nik Aziz Nik Mat.
Nik Aziz bagaimanapun sebelum ini enggan mengulas isu itu dan meminta media merujuknya Pesuruhjaya PAS Selangor Dr Rani Osman.
Nik Abduh juga mempersoalkan kenyataan Ketua Penerangan PAS Selangor Saari Sungib yang dilihat mula menghangatkan isu itu apabila dilapor berkata Dr Hasan tidak menerima pencalonan cukup daripada cawangan untuk mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Gombak Setia.
"Mengapa memperkecilkan kenyataan Saari Sungib yang memulakan isu yang dah sedia membara dalam sekam?

"Di mana beliau untuk tidak memohon maaf secara terbuka? Pemuda PAS menjunjung akhlak berjamaah yang tinggi," katanya lagi.