Selasa, 23 April 2013

Bodo Punya Haji Hadi....!

Juboq ayam bukan kira tang mana, main berak saja. Dia tak peduli di laman depan rumah ka? Di muka pintu utamaka? Di pintu dapoq ka? Di dalam rebanka? Dia tak peduli janji boleh pret pret, taik boleh keluaq. Orang lain nak kena cuci depa punya pasai. Mulut Haji Hadi macam juboq ayam!

Kelmarin (semalam?) aku tengok video Haji Hadi di sini di sini... Wah! Cakap dengan nada kononnya keraih. Tapi nampak sombong, bongkak, dan kurang ajaq. Ada bunyi fitnah. Bagi aku apa yang keluaq dari mulut Haji Hadi adalah taik dari perut busuknya.

Pi dok auta orang PAS Trengganu bolehlah ustad oi. Ingat PRU 2004, pi dok kata Lim Kit Siang dan Karpal Singh ahli politik dah sampai tarikh luput dari zaman dinosur. Apa jadi? Dia yang kena tendang. Tu pun tak ingat! Bodo punya Haji Hadi.
 
Bodoh punya presiden PAS! Mat Sabu dok buat apa? Mat Sabu tak boleh ejas Ustad C20 ni ka? Hello cik Mat aku tak mau Haji Hadi jadi TPM. 
 
Bodo punya Haji Hadi!

Ahad, 21 April 2013

Setan Tak Kencing Kawan...!!!

Setan tak kencin kawan! Tu kata-kata hikmat kawan aku. Dah lama aku dok kaji, memang betoi. Aku tak pernah jumpa dalam surah yang cerita setan kencin kawan dia. Tak pernah dengaq cerita dari orang tua yang setan tipu setan lain. Setan tipu manusia ada.

Tengok macamana baguihnya ikatan persaudaraan sesama setan. Parlimen Pasir Mas.  Bakal calon BN Johan Che Pa tak serah borang pencalonan pasai dia tolong kawan iaitu Setan Senior Brahim Ali. Setan tolong setan. Itulah ajaran Kepala Setan Mahadet yang dua-dua setan ni ikut demhgan taat.

Orang pula suka kencing kawan. Orang kata manusia ni ada banyak cacat cela, lebih-lebih lagi perbuatannya kadang-kadang didorong oleh hasutan setan. Tak kiralah ustad yang belit serban besaq bakui atau kaki keriau reformasi sampai herot mulut. Depa sama-sama ada nafsu. Ada sifat tamak. Ada degil. Ada sombong & bongkak. 

Kejadian berebut tempat bertanding memang dok jadi dan yang syoknya ada yang tak boleh setel sampai hari penamaan calon. PAS dengan PKR letak calon. Ini cerita kencing kawan ni. Celaka, barua, haram jadah, babi punya perangai. 

Tak pa, depa kata hal pertindihan calon depa nak selesai peringkat pimpinan tertinggi minggu depan. Butoh pak depa. Awat tak selesai awai-awai. Nasi dah jadi buboq. Ni dah sah jadi calon, kerta undi tentu ada logo dua-dua parti baru nak selesai?

SAHIH!!! SETAN TAK KENCING KAWAN..