Sabtu, 14 November 2009

Selamatkan Tok Guru - Air Mata Tak Laku

Sekali lagi saya merayu agar pimpinan parti PAS, pegawai-pegawai tinggi Kerajaan dan juga akar umbi untuk segera selamatkan Nik Aziz. Janganlah biarkan legasinya berakhir dengan sesuatu yang tidak manis.

Sungguh sedih bila Kafir Quraisy Malaysia yang menyelamatkan Nik Aziz dan bukannya Parti yang disayanginya.

Tuan Guru Nik Abdul Aziz tidak bercadang ke Mekah pada tahun ini. Memang tiada perancangan tetapi Tuan Guru yang kita sayangi telah dipujuk oleh Menantunya, Abdul Ariffahmi Ab Rahman untuk ke Mekah kerana Ariff bercadang ke Mekah pada tahun ini.

Tiada orang lain yang memecahkan berita pakej RM65,000 satu kepala ini melainkan Ariffahmi sendiri yang memberitahu “Ana pergi ke mekah tahun ni, gi dengan pakej VVIP” kepada setiap orang yang tidak tahu dia akan ke Mekah.

Apabila Tuan Guru menerima pujukan menantunya, berkembanglah cerita bahawa kepergian Tuan Guru dengan peruntukan PMBK tetapi lama kelamaan tersebar bahawa ianya ditaja menerusi seseorang yang mendapat projek-projek Kerajaan Negeri Kelantan.

Yang mengejutkan bila Tuan Guru yang ikhlas itu mengaku kepada wartawan pada 10 November 2009 bahawa memang benar kepergiannya di taja oleh orang luar.

Sekali lagi saya menyeru kepada Ariffahmi supaya melepaskan jawatannya sekarang, seperti yang pernah saya nasihatkan kepadanya, “anta sudah banyak mencemarkan nama baik Tok Guru, cukuplah.”

Kenapa mesti Kafir Quraisy yang terpaksa memimpin Tuan Guru supaya keluar dari kontroversi. Di mana dia yang kasih dan sayang pada Tuan Guru kita?

Kickdefella

--------------------------------------------------

KOMEN AKU:

Aku dalam Bab Haji Tajaan dan MENANTU Tok Guru aku SOKONG Syeikh Kicdefella. Dulu Penarik Beca saja dok tegoq pimpinan PAS. La ni tambah lagi satu. Takkan Parti Islam kena tunggu orang fasiq, sesat dan kafir Quraisy tegur!!!

Apa ni bloger PAS dan penyokong PAS? Semua nak justify perbuatan Tok Guru dan Menantu Tok Guru. Semuanya nak jadi biri-biri yang boleh di tarik telinga ikut saja untuk disembelih! Ciss bodoh. Bang! Kakak! Airmata Tok Guru yang menitik semalam 'tak laku'.

Hanya kafir Quraisy dan Penarik Beca sesat saja yang jadi baral atau keldai. Hangpa pukui tara manapun kalau dia tak mau bangkit atau jalan hangpa tunggulah. Nak sembelih pun tak guna tak boleh dimakan.

Lagi satu syabas Husam Musa. Tuan telah memilih baral yang terbaik dan bukan biri-biri bodoh dan bangang.

Menantu Tok Guru adalah Menantu yang paling bangang yang Tok Guru ada. Dialah yang membuat semua FITNAH kepada Tok Guru.

Aku tetap pendirian: MENANTU TOK GURU BUKAN TOK GURU


Kenapa Pimpinan PAS Membisu!

Aku dok cari-cari tak jumpapun komen dan pendirian pimpinan PAS lain dalam isu Haji Tajaan dan Menantu Tok Guru Nik Aziz.

Awat depa semua diam. Mana dia Hj Hadi? Mustapa Ali? Ketua Penerangan?

Kena syndrom bisu ka? Kalau setuju dengan hujah dan alasan Tok Guru Nik Aziz.... sokonglah dia. Kalau tak setujupun nyatakan pendirian.

Aku dok tunggu ni. Kalau depa side dengan Tok Guru Nik Aziz aku akan bantai. Kalau depa tidak bersama Tok Guru aku sokong depa.

Aku ahli PAS dan sokong PAS. Aku tak sokong pemimpin secara individu. Hal UG aku sokong Tok Guru Nik Aziz. Dalam bab Haji Tajaan dan Menantu memang aku tak berkenan dengan Tok Guru.


Jumaat, 13 November 2009

MENANTU TOK GURU: Jangan Tunggu Lama-Lama

Tajuk lagu amat sesuai dengan MENANTU.

Melody dan lirik hanya untuk hiburan semata-mata.

Tahniah Tok Guru....

Pagi tadi lepaih dalam Kuliah Jumaat di Kota Bharu, Tok Guru Nik Aziz umumkan tak jadi menunaikan haji tahun ni. Aku ucapkan TAHNIAH! Tok Guru telah membuat keputusan yang betul dan tepat. Habih cerita. Tak payah ungkit lagi cerita haji tajaan. Tutup satu bab.

Ada lagi satu bab. Bab MENANTU. Aku dah tulis di sini. Aku tetap berpendirian bahawa Pak Mertua yang berkuasa TIDAK boleh melantik atau membiarkan dilantik MENANTU ke satu jawatan yang ada kaitan dengan kekuasaan Pak Mertua. Ulamak atau bukan ulamak Pak Mertua itu bukanlah satu alasan. Sepatutnya AKSB tidak lantik MENANTU sebagai Jurutera sejak dari mula lagi.

Persepsi itu lebih penting. Persepsi itu pulak dari pelbagai perspektif. Ariffahmi seorang Jurutera Awam Berdaftar dengan Lembaga Jurutera Malaysia (BEM) dan Ahli Institut Jurutera Malaysia (IEM), tentu faham maksud perspektif dan persepsi.

Seruan aku "Ir. ARIFFAHMI SILA LETAK JAWATAN".

Lagi satu, Tok Guru dan Menantu Tok Guru tidak perlu menyalahkan orang lain menyebarkan fitnah...... Tapi kesilapan Tok Guru dan kegelojohan Menantu Tok Guru itu menjadi punca Fitnah. Kalau orang yang dituding jari itu tidak sebarkan cerita ini, masih ada ramai lagi yang akan sebarkannya. Cerita ini sudah ada dalam poket mereka (UMNO Jahanam), dan mereka hanya menunggu masa yang sesuai untuk sebarkannya. Mungkin Allah SWT telah gagalkan perancangan mereka. Jadi jangan marah pada Kickdefella jika betul dia yang bawa mulut!

PAS dan Tok Guru bernasib baik cerita Haji Tajaan dan Menantu Tok Guru timbul sekarang. Bolehlah dibetulkan apa yang patut. Cuba bayangkan musuh politik sebenar iaitu UMNO Jahaman sebarkan ini pada masa yang terlalu hampir dengan PRU13. Apa akan jadi? Masa itu PAS hilang Negeri Kelantan, Tok Guru pencen MB dan Menantu Tok Guru akan dipecat dari jawatannya secara paling hina.

Surat Kepada Ustaz Azizan: Lekaslah Lantik Menantu!!!

Assalamualaikum Ustaz,

Harap-harap Ustaz sihat dan dengan kesihatan yang baik dapatlah Ustaz menjaga Negeri Kedah Darul Aman sehingga menjadi "Kedah Sejahtera Nikmat Untuk Semua". Di samping itu dapat jugaklah Ustaz membahagiakan keluarga-keluarga Ustaz, lantas mem-mem ustaz, anak-anak menantu serta cucu-cucu bertambah sayang pada Ustaz.

Saya ingin nasihatkan pada Ustaz, dalam Ustaz berkerja keras mentadbir Negeri Kedah, Ustaz janganlah lupa pada keluarga-keluarga Ustaz. Biarpun Ustaz terlalu sibuk hingga kurang meluangkan masa pada mereka tapi kasih sayang Ustaz tak boleh berkurang malah wajib ditambah-tambah.

Jadi bagaimanakah caranya untuk menambah kasih sayang pada mem-mem dan anak menantu Ustaz? Caranya mudah. Ustaz lantiklah MENANTU Ustaz jadi Pengarah PKNK, Pengurus Besaq GLC-GLC Kedah (contoh KTPC) atau apa saja jawatan yang Ustaz anggap MENANTU Ustaz layak. 

Contohnya kalau MENANTU tu ada kelayakan spt BBA, lantiklah dulu jadi Pegawai Tadbir di PKNK. Lepas setahun penaiklah pangkat dia. Kemudian lantik terus dia jadi Pengarah Urusan KTPC.

Foto Ehsan KedahLanie

Ustaz,

Itulah cara yang paling baguih nak tunjukkan kasih sayang pada keluarga, terutamanya pada mem-mem Ustaz. Apabila Ustaz lantik MENANTU, secara otomatik anak Ustaz yang dinikahi oleh MENANTU akan seronok dan suka. Apabila anak seronok dan suka, mempun tentunya lagi seronok dan lagi suka, seterusnya lagiiiiiilah sayang kat Ustaz. Tapi jangan lupa Ustaz, Ustaz ada dua mem, jadi Ustaz kena lantik dua MENANTU!

Ustaz jangan takut tentang persepsi ahli dan penyokong PAS. Depa tu tau sebut PERSEPTI  saja tapi maknapun tak tau. Lagipun ahli dan penyokong PAS (kecuali aku) ni kebanyakkan "lembu dicucuk hidung" atau perumpamaan yang lebih baik depa semua macam "biri-biri di negeri Arab". Di mana biri-biri ni kalau sekoq ditarik telinga oleh gembala dan diheret jalan, maka yang lain-lain tu ikuuuuut saja tak dak bunyi uh-ah uh-ah cuma mengembek saja.

Lagi satu Ustaz, melantik MENANTU ini amalan yang baik. Islam tak tegah dan undang-undang negarapun tak halang. Saya bagi dua contoh. Bab Islam tak tegah macam amalan Mursyidul Am PAS Tok Guru Nik Aziz. Satu lagi Pak Lah Bedawi.

Lekaslah Ustaz buat apa yang saya cadang! Jangan terlepas macam Syeikh Besar Haji Hadi di Terengganu.. Dia tak sempat lantik MENANTU  sebab dia sibuk periksa "bukti rasuah BN & Wan Mokhtar yang berlori-lori" sehinggalah Deris Jusoh buang bukti sekali dengan lori-lori dalam sungai buat tapak Masjid Kristal. MB Nizarpun tak sempat juga, baru dapat MENANTU dua tiga hari negeri dirampas oleh UMNO Jahanam ganti dengan Keling Sial Zamry.

Akhir kalam, Ustaz tak payah fikir panjang-panjang, buatlah dengan segera.

Sekian, Wassalam.

LEE COPPER

MENANTU TOK GURU BUKAN TOK GURU!

Menantu Tok Guru bukan Tok Guru. Ahli dan penyokong PAS mau faham itu maksud.

Tengok sini Syeikh-syeikh semua!

Khamis, 12 November 2009

Hassan Ali Dah Lama Jadi MB Selangor Jika Baiah Talak Tiga Tak Wujud

Kalau tak berlaku baiah taklik cerai talak tiga atau apa saja yang sepatutnya... aku dah boleh bayangkan MB Selangor sekarang ini ialah Hassan Ali.

Silap-silap di Kedahpun si Mahadir Khalid dok jadi MB Kedah lagi lani. Ir Nizar pulak tak dan angkat sumpah jadi MB....

Kalau ada baiah itu pemimpin Pas mangaku sajalah. Oklah tu. Takkan malu kat orang lain kot. Aku yang selalu kutuk pemimpin PAS (demi kebaikan) amat setuju dangan cara ni.

Cuma aku rasalah..... dulu syeikh2 PAS banyak yang cakap besar "Wakil rakyat PAS semuanya komited dengan perjuangan parti dan mereka tak lompat parti, bukan macam PKR dan DAP".

Kononnya semua wakil rakyat PAS jadi calon dan jadi wakil rakyat betoi2 lillahi taala. Alih2 meletup cerita baiah. Malulah depa mana nak sembunyi muka2 hensem syeikh2 ni semua!

Sang Kelembai Pun Pakai Kondom!

Sang Kelembai merupakan makhluk ghaib yang menghuni hutan tertentu di beberapa tempat di 'Tanah Melayu'. Disetengah tempat dipanggil Sang Gedembai... Hanya sang kelembai yang tahu.

Sang Kelembai bolih melangkah dari Kota Temasik (S'pore) sampai ke Arau, Perlis dengan sekali langkah jer, namun Datuk Sri Shahidan Kasim tak terkejut 'pown', Pelik tapi tak Benar.

Bukti Sejarah Ujudnya Sang Kelembai;

Sarung kote (Kondom) Sang Kelembai masih ada lagi di abadikan sebagai kenangan2: dimana?.. iaitu Kelongsong arah angin lintang di persisiran lebuh raya PLUS; berwarna oren atau merah.

Petikan cerita yang diambik dari IkutSukaAku...

Kickdefella Tidak Dipecat?

Umum mengatahui Syeikh Kickdefella dikatakan telah dipecat dari PMBK. Tapi bila aku baca penjelasan Menantu Tok Guru aku dapati Kickdefella tidak dipecat tetapi ditamatkan kontrak perkhidmatan saja.

Memecat dan menamatkan kontrak perkhidmatan adalah dua perkara yang berlainan. Tak sama. Tak serupa. Yang sama hanya kickdefella tak menjadi pegawai PMBK sahaja.

Macamana jadi CEO ni? Sebenarnya CEO atau sapa saja yang berkuasa memang berniat nak pecat Kicdefella, tapi bila kaji punya kaji tak boleh pecat buta saja.

Sebab apa? Kalau Syeikh bermasalah seperti tak datang kerja, tak buat tugasan dll yang melayakkan dipecat, tentu surat amaran telah dihantar berkali-kali sehingga dihadapkan untuk tindakan disiplin seterusnya dipecat.

Tapi mengapa di tamatkan perkhidmatan? Menantu Tok Guru telah hebahkan pada umum Syeikh Kickdefella ditamatkan perkhidmatan. Lihat bawah:_

Ariffahmi yang juga menantu Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menjelaskan bahawa perkhidmatan Syed Azidi telah 'ditamatkan' dan bukannya diberhentikan.

"Syed Azidi telah menandatangani kontrak selama tiga tahun dan perkhidmatannya telah ditamatkan kerana prestasinya tidak mencapai piawaian perbadanan.

"Tapi kami masih memberikan beliau RM20,000 sebagai pampasan, semua ini telah dilakukan dengan kelulusan jabatan undnag-undang," katanya.

Nampaknya pemecatan Kickdefella dibuat secara adhoc. Bukan mengikut kaedah sepatutnya. Mengapa perlu PMBK bagi Kickdefella RM20,000/- sebagai pampasan sekiranya dia bersalah dan layak dipecat? Pampasan konon.... itu ganti gajinya bagi tempoh masa yang berbaki. Wang 20 ribu bagi PMBK dan Menantu Tok Guru mungkin tidak banyak tapi ia tetap wang Rakyat Kelantan. Apa Ketua Audit Negara akan komen dalam laporannya tahun depan?

Jika begitu cara dan kaedah pimpinan PAS negeri maka ianya sama saja dengan UMNO..... Masa suka lantik orang bila tak suka buang. Tak boleh buang... tamatkan perkhidmatan. Bagi pampasan konon. "Duit bukan duit aku....juga bukan duit pak mertua aku!!!"

AKU MASIH BAYANGKAN.....KALAULAH CEO PMBK BUKAN MENANTU TOK GURU.... DAN DIA BERTINDAK BODOH MACAM NI TAKLAH TERKAIT NAMA MERTUANYA. APA NAK KATA LAGI - "MENANTU TOK GURU BUKAN TOK GURU".

Rabu, 11 November 2009

Menantu oh Menantu

Dulu ada cerita Mertua dan Menantu. Yang itu dari puak Melayu atau puak  keris atau gerombolan. Bukan saja pembangkang tak suka tapi puak dia sendiripun meluat habiss.

Kini ada lagi cerita Mertua dan Menantu. Yang ini dari golongan lebai dan syeikh atau orang bulan. Namun ada dalil dan alasan, tapi bukan semua orang bulan terima alasan.

Aku agak, kalau tanya Mertua yang dulunya berkuasa dia akan berkata "Saya ingat saya saja ada MENANTU, orang lain pun ada jugak no!!". Kata-kata macam Pak Pandir kematian anak.

Dua-dua MENANTU ni buat Pak Mertua pening. Banyak kena jawab. 

Elakkan Fitnah: Nik Aziz Mesti Suruh Menantu Letak Jawatan

Apabila SPRM menyerbu pejabat PMBK, heboh di dada akhbar. Lantaklah tu kerja SPRM dan akhbar.

Tapi yang menjadi puncanya perlu dilihat. Seorang lelaki bernama Mohd Ariffahmi bin Abdul Rahman telah menjadi Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK) dan yang menjadi Pengerusi PMBK adalah Tok Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat. TGNA bapa mertua dan Ariffahmi menantu. Punca di sini bapa mertua lantik menantu. 

Bagi aku yang bukan ustaz dan tentunya bukan ulamak - malah belit serban pun tak tahu, perlantikan ini mengundang PERSEPSI yang negatif pada penyokong dan pengundi serta orang ramai. UMNO mesti seronok habis (mereka tak tunjuk saja!) kerana memudahkan kerja mereka. Bagi mereka pelanduk dah kena jerat atau ikan dah sambar umpan. Tunggu masa nak sembelih atau nak sentap.

Mustapa Mohamad mesti berkira-kira dalam PRU 13 nanti dia akan dapat nama kerana merampas Kelantan dari PAS. Kalau dalam PRU11 dia nyaris rampas Kelantan dalam PRU13 dia dengan mudah merampasnya. Namanya akan masuk dalam daftar sejarah UMNO menjadi orang yang merampas Kelantan dari PAS.

Berapa lama Kerajaan Kelantan yang diterujui oleh TGNA boleh MENGURUS PERSEPSI (istilah yang diguna oleh Syeikh Tantawi) ini? Isu ini tidak akan berakhir biarpun SPRM umumkan tiada unsur rasuah dalam perlantikan CEO dan CEO tidak amalkan rasuah. 

Isu mertua dan menantu tetap akan dimainkan. TGNA bagilah berapa banyak alasanpun PERSEPSI tak berubah. Yang boleh yakin dengan TGNApun ahli dan penyokong PAS yang pro TGNA. Mereka yang proUG bagaimana? Geng Terengganu macamana?

Sebaik-baiknya untuk mengelakkan fitnah kepada keluarga TGNA, PAS Kelantan, PAS keseluruhannya dan tentunya Pakatan Rakyat...... Ariffahmi (jika dia jujur dan ikhlas?) dengan rela hati letak jawatan. Tapi TGNA yang dah berpuluh tahun berpolitik dan lama memegang jawatan MB, suruh aje menantu letak jawatan. Kemudian buat damage control. Habis cerita.

Selasa, 10 November 2009

Siapa Undang SPRM Siasat PMBK?

Siapa yang lapor pada SPRM? Atau soalan menggunakan bahasa yang lebih bertamadun... Siapakah yang mengundang SPRM untuk menyiasat PMBK? Jawapnya.....

Akupun tak tau. Tapi ada dua kemungkinan di sini.

Kemungkinan Pertama:-

Syed Azidi atau Kickdefella yang repot kat SPRM. Selalu bila orang atasan tak boleh nak jawab satu-satu isu depa cari kambing hitam. Sheikh ni dah kena kick dari PMBK. Telah dikorbankan walaupun 10 Zulhijah belum tiba lagi. Lihat sini. Kalau baca blog dia, dia mengaku dia tak buat. Tapi selalunya orang PAS tak percaya pengakuan orang macam Sheikh ni - konon orang fasiq dan munafiq!

Kemungkinan Kedua:-

Pengerusi PMBK iaitu TGNA sendiri yang menjemput SPRM menyiasat PMBK. Maksud aku bukan TGNA hantar surat jemputan kepada SPRM. Undangan dan jemputan pada SPRM di buat oleh TGNA secara otomatik. Maksudnya secara otomatik loceng amaran trigger di pejabat SPRM Kelantan malah HQ Putrajaya apabila TGNA melantik MENANTU jadi CEO di PMBK.

Pendapat Aku

Dari dua kemungkinan ini aku lebih berpegang kepada Kemungkinan Kedua. Sebabnya mudah. Chairman lantik Menantu jadi CEO. Kalau syarikat sdn bhd lantaklah. Nobody care. But PMBK is wholly owned by state government. So everybody care...

Penghormatan aku pada TGNA adalah tertinggi dibanding dengan pimpinan PAS lain. Di puncak piramid. Tapi dalam bab lantik menantu jadi CEO ni aku tak boleh terima. Aku tak boleh terima. AKU TAK BOLEH TERIMA.

Biarpun menantu tu geniuska, bijak melampau ka, laki pada anak yang paling disayangika, bini bising suruh lantik menantuka, hanya menantu saja paling layakka dan seribu satu alasan lagi biarpun keluar dari mulut TGNA sampai berbuih-buihpun, AKU TETAP TAK BOLEH TERIMA!!!!

Itu sebab Hj Hadi, Tapa Ali, Bakaq Chik, Din Mat Isa dan Hassan Ali buat tak heran saja pada Mursyidul Am.

Aku ingat selepas Dollah Badawi pencen, cerita MENANTU tamat. Tau-tau timbul versi lain pulak.

NI DIA PERSEPSINYA....

Kalau lihat blog dia siap bagi kuliah bertajuk Mengurus Persepsi Vol 1 dan Vol 2.

Wow!!! Hebat!!! Bravo Syeikh!!! Ada banyak volume pulak tu. Boleh jadi bervolume2 macam kitab Bahrul Mazi karya Syeikh Idris al-Marbawi kot. Diulang, Syeikh Idris al-Marbawi BUKAN Syeikh Idris Ahmad yang lagi satu tu!! Syeikh Tantawi KP PAS ni tau kah apa yang dia tulih!!!

Kalau ini yang dijadikan bahan usrah oleh Pemuda PAS..... kesian tak ke manalah PAS.... habislah.... pocik!! Persepsi penyokong dan orang ramai takkan berubah jika tiada perubahan berlaku untuk mengubah persepsi.

Aku nak bagi taulah sama Syeikh Tantawi dalam bahasa yang mudah ada beberapa persepsi penyokong, pengundi dan orang ramai pada pimpinan dan PAS itu:-

1.  Kepimpinan Ulamak - yang diagong-agongkan itu telah menjadi KUBU ULAMAK dalam PAS. Hanya ulamak saja yang memimpin biarpun kurang cerdik dan orang lain hanyalah pengikut walaupun bijak. Maksudnya ulamak jadi gemala yang lain biri-biri yang boleh dihambat, pukul, kurung, jual dan disembelih. Ulamak pun guna kaedah 'freemason' dalam promote, menaik dan melindungi rakan-rakan mereka dalam parti.

2.  Ulamak dalam PAS pun kuat menipu dan cakap bohong. Bila timbul isu nafi.. nafi... nafi tapi bila dah terbukti baru mengaku. Cari alasan untuk betulkan penipuan. Kan ka tipu dan bohong itu adalah sifat keji orang munafiq.

3.  Ulamak PAS dok cerita Islam... Islam.. Islam... tapi tindakan, perbuatan dan cakap macam jahiliyah dan assobiyah.

4.  Ulamak PAS menjadikan wala', kepentingan jamaah, ayat Quran dan Hadis sebagai senjata untuk melawan dan menekan penentangan dan kritikan biarpun ulamak yang bersalah.

5. Asas Islam itu Amar Makruf Nahi Mungkar. Tapi ulamak PAS akan diamkan diri jika kemungkaran berlaku di kalangan mereka. Itu Syeikh Tantawi fikir sendiri, aku tak boleh bagi contoh nanti jadi macam ni.

6.  PAS serupa UMNO jugak... Depan orang Melayu cerita Islam dan Melayu tapi depan Bukan Islam cerita lain. Lupa pada Allah apabila UMNO teruk kononnya Melayu lemah Islampun lemah. Harap serban besar bakul iman?

7.  PAS bertindak tidak ikut Islam sebab cuba memecah perjanjian. Contoh pengundi undi PAS, PKR dan DAP tapi bila nak tubuh kerajaan di Perak dan Selangor ada pemimpin yang disukai ulamak yang nak kianati pengundi. Nasib baik ada BA'IAH, kalau tak Hassan Ali dah menjadi Ibrahim Ali dengan wang berrrrrjuta-juta (tak kurang dari 10 juta - kan ka dia dah bagi tau nilai minimanya) 

Itulah sedikit PERSEPSI ahli, penyokong, pengundi dan orang ramai terhadap PAS dan ULAMAK nya. Kalau Syeikh Tantawi nak kata fitnah, idea bodoh, tak kena mengena dengan dia, itu Syeikh Tantawi punya hal. 

Isnin, 9 November 2009

SIAPA PRIMITIF?

Dr Abu Hassan Hasbullah ada mengungkap lebih kurang "Siapa yang menolak persepsi adalah primitif".

Apa maksud primitif sebenarnya? Mungkin berasal dari perkataan "primate". Primate ni dalam bahasa mudah adalah beruk, kera, lutung dan ungka. Kalau rajin baca di sini. Kalau tak faham tengok sini.Golongan Primitif Bercawat


Di Malaysia, ada golongan primitif. Orang ramai tau golongan primitif terdiri dari orang asli seperti sakai dan jakun. Juga dayak di Borneo. Mereka ni seperti yang dikatakan oleh Syeikh Besar PAS Hj Hadi adalah "kaum yang masih pakai cawat yang tak undi calon PR".

Tapi sekarang ini timbul pulak isu. Golongan bertamadun tinggi dikatakan primitif. Kenapa ya? Sedangkan mereka berjubah dan berserban. Ataupun berbaju melayu bersampin berkot. Takkan mereka primitif? Ilmu mereka tinggi... Hafal ratusan kitab..... Adakah Dr Abu Hassan kenen salah orang?

Mungkin PEMIKIRAN yang primitif....

Ahad, 8 November 2009

Syeikh Misbahul Munir SETPOL MB Perak Yang Hebat!!!!

Hebat sungguh tuan Syeikh Misbahul Munir Masduki @ Syeikh Mi-Sabah, SETPOL MB Perak Ir Nizar. Semua pimpinan PAS dia kenai. Kalau dia kenai saja tak guna..... tapi depa semua pun kenai dia. Pimpinan Pemuda, Muslimat, Ulamak dan semua pimpinan tertinggi PAS dia kenai. Hatta Tok Guru Mursyidul Am. Kiranya dia boleh pukui talipon kat depa, depa musti jawap punya. Tak percaya baca di sini. Garang bunyinya!!!

Hello Syeikh Mi-Sabah, hang punya cakap macam orang juai ubat tepi jalan. Macam salesman kereta. Ha! lagi satu macam broker tanah......

Cerita pasai tanah ni, aku nak tanya Syeikh Mi-Sabah sikit. Hang kenai ka dengan Mohamed Khair Johari bin Hj Osman? Kalau tak silap aku dia mengaku dia orang PAS. Banyak bini. Sanggup belanja ratusan ribu untuk dapat kebenaran bini tua untuk menikah tambah 2-3 lagi. Dia ni pun kawan kamcing Ustaz Ismi. Aku dengaq cerita...... tak taulah fitnah ka apa ka..... Ustaz Mi-Sabahpun baiiiiik jugak dengan si Khair ni.

Ehem..ehem... ada cerita ka Syeikh Mi-Sabah? Si Khair ni memang ada cerita......

Aku copy paste:-

1. Umno menghadiahkan kepada Sultan sekeping tanah yang dikenali sebagai lot 183578. Tanah seluas kira-kira 600 ekar ini terletak di Tanjung Tualang, dalam daerah Kinta. Tanah ini telah di berikan kepada salah seorang proksi Sultan yang bernama Mohamed Khaair Johari Hj. Osman. - dari Perakexpress

Lagi satu yang ori oleh RPK:-

1. Umno gave the Sultan a piece of state land known as lot 183578. The land is approximately 600 acres in size and is at Tanjong Tualang in the district of Kinta. This land has been parked under the name of the Sultan’s proxy, Mohamed Khaair Johari Hj Osman.

Aku dengaq cerita jugak.... tak taulah fitnah ka bukan. Urusan minta tanah tu si Khair ni dah mula dari hari PERTAMA MB Nizar masuk ofis lagi. Kerap jugaklah mamat ni cari Syeikh Mi-Sabah. Tak kira siang malam. Belanja teh kopi tu biasa saja. STOP!!! Tak boleh bagi detail lagi.....

Betoi ka cerita ni Syeikh Mi-Sabah? Atau blogger haprak buat cerita? Kalau betoi bertaubatlah Syeikh? Kalau tak betoi......... baguih lah!!!

Ingat Syeikh Mi-Sabah!!! Bukan semua orang masuk PAS nak berjuang Islam..... banyaknya nak jawatan.... harta kekayaan..... dan nak tolong Melayu (UMNO!!!) lagi banyak.

PAS: Benarkah Kemelut Sudah Berakhir?

Aku baca "Berakhirnya Sebuah Kemelut" di sini. Macam tajuk novel tulisan penulis novel lucah yang baru belajar tulis novel kemasyarakatan!!!


Yang hebat gambaq Syeikh Tantawi dengan Dr Aziz Bari. Gambaq syeikh cari makan nak tutup malu. Piraah syeikh! Syeikh dah buat kurang ajaq sebelum ni! Aku dah kutuk di sini. Dan pemimpin PAS yang jadi juara terkutuk dalam blog ni adalah Syaikh Tantawi.Betulkah seperti yang dikatakan Berakhirnya Sebuah Kemelut? Jawabnya Ya dan Tidak. Jika dari segi nak mengadakan Seminar Khas merupakan satu kemelut..... YA jawabnya..... dah selesaipun. Semua ustaz-ustaz dah balik tidoq dakap bini.... untuk tambah ahli PAS masa depan!


Tapi kalau kemelut itu yang menyebabkan Seminar Khas itu diadakan....... jawabnya TIDAK Syeikh! Kemelut belum berakhir Syeikh. Syeikh jangan pendek akal. Kemelut baru saja bermula.


Kemelut ni akan berakhir semasa syeikh tersengih pahit apabila PAS tinggal tak sampai sepuluh kerusi Dewan Rakyat dalam PRU 13 nanti. Taukeh Syeikh Tantawi iaitu Syeikh Besar Hj Hadipun lingkup di Marang. Syeikh Abu Bakaq Chik terus mereng sebab kalah bertanding. Stapa Ali redho kalah sebab selalu kalahpun! Syeikh sendiri berjaya jadi calon PAS tapi gagal jadi Wakil Rakyat PAS!


Kalau setakat buat Seminar Khas ni untuk bagi peluang pecacai-pecacai UG, Geng Terengganu serta pembodek Syeikh Besar ada peluang untuk bantai pengkritik-pengkritik parti seperti Aziz Bari, apa gunanya. Dok bodek pimpinan macam Perhimpunan UMNO Jahanam buat apa? Tindakan yang WAJIB dibuat TIDAK dibuat juga!


Resolusi sebelah tangan (5-lah) tu hanya jadi catatan yang akan dijual kepada pembeli paper lama saja. Bolehlah dibuat bungkuih babi di market saja! Apa yang ditulih di Dango Mamamat adalah tepat sekali.


Bagi aku macamana punya sengihpun Syeikh Tantawi bersama Dr Aziz Bari..... Syeikh Tantawi tetap kurang ajaq dan ustaz samseng. Tak layak jadi KP PAS. Ada kerja yang lebih sesuai untuk Syeikh Tantawi...... PENGEBOM BERANI MATI di Iraq, Pakistan dan Palestin. Itu lebih aula Syeikh.