Khamis, 30 September 2010

UMNO Bagi Duit Seratus Untuk Dipulangkan Pada UMNO....

Kesian orang tua dan orang miskin hina, kena main. Kerajaan Pulau Pinang bagi duit RM100 depa ambik. Seratus tu paling lama depa boleh simpan 10 hari saja. Biasanya depa belanja. Duit tu mesti dah habis. Kemudian Mamak Paria Mengaku Melayu nama Reezal Merican a/l Naina Merican telah buat heboh dan kecoh kata Lim Guan  Eng bagi duit hasil judi.

Jadi orang tua dan miskin hina ni semua tentu rasa ralat makan duit tu. Maka UMNO anjur majlis untuk pulangkan duit tu.

Aku rasa duit seratus yang dikembalikan tu dibagi oleh UMNO. Tapi UMNO ada duit ka? Mungkin Azhar Ibrahim dan sorang lagi Mamak mengaku Melayu Musa a/l Fadzir yang tong-tong sorang sikit bagi kat orang-orang ni untuk diserah balik kat UMNO.

Malas cerita panjang pasai auta keling ni. Baca bawah.....

Kepala Batas: Akibat marah, keciwa dan rasa tertipu, seramai 40 warga emas dan golongan miskin tegar di negeri ini mengembalikan wang RM100 yang mereka terima daripada kerajaan negeri baru-baru ini, yang dikatakan diperoleh dari sumber judi.

Penduduk di parlimen Kepala Batas itu memulangkan wang itu kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Penaga, Dato Azhar Ibrahim, dalam satu majlis khas di pusat Khidmat Adun bekenaan di sini, semalam. Hadir sama Ketua Penerangan UMNO Pulau Pinang Senator Datuk Musa Sheikh Fadzir.

Baca seterusnya di sini

Selasa, 28 September 2010

BN Tak Tanding DUN Galas Demi Perpaduan Melayu...

September 28, 2010
KOTA BARU, 28 Sept – PAS Pusat menyarankan supaya Barisan Nasional (BN) berkompromi dengan menyerahkan kerusi kepada parti PAS pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Galas.
Timbalan Setiausaha Agung PAS Pusat Datuk Takiyuddin Hassan berkata langkah itu perlu demi perpaduan Melayu dan mengelakkan pergeseran politik terus berpanjangan antara kedua-dua parti induk orang Melayu itu.
Katanya adalah wajar jika kedua-dua parti itu tidak bertanding pada pilihan raya kecil itu jika ingin melihat perpaduan di kalangan orang Melayu yang menjadi agenda utama negara.
“Bagaimanapun, adalah lebih baik jika kerusi itu diserahkan kepada PAS memandangkan kerusi DUN itu disandang oleh calon daripada parti berkenaan,” katanya kepada pemberita ketika ditemui pada sidang media di Pameran Tortura iaitu alat penyeksaan di zaman pertengahan Eropah di Muzium Negeri di sini, hari ini.
Che Hashim Sulaima, 46, daripada PAS, meninggal dunia akibat barah usus semalam.
Pada pilihan raya umum ke-12 pada 2008, Che Hashim memperoleh 4,399 undi mengalahkan calon BN Mohd Saufi Deraman dengan majoriti 646 undi.
Takiyuddin berkata dengan cara demikian juga ia akan dapat menjimatkan perbelanjaan kewangan kedua-dua pihak dalam pilihan raya kecil. – Bernama

------------------------------------------------------------

Itu permintaan pemimpin PAS yang dijangka tidak akan dipenuhi oleh BN terutamanya UMNO. Tapi bagaimana kalau UMNO tiba-tiba berfikir sebaliknya, BN tak bertanding. Bagi kemenangan pada PAS di PRK DUN Galas.  

Tujuannya mereka nak kenakan PAS dan Pakatan Rakyat. Nak tunjukkan mereka betul-betul nakkan perpaduan Melayu. Pening jugak pemimpin PAS masa tu. Mereka tunjukkan kesediaan. Apa dalih PAS pulak? Apa PAS nak jawab pada penyokong PR samada yang Melayu atau bukan Melayu?

Isnin, 27 September 2010

Zionis Melayu...

Pada awal 80an.... aku telah dipaksa hadir dalam satu ceramah kerjaya. Ceramah kerjaya ini dijalankan oleh dua orang pegawai dari Jabatan Perdana Menteri yang PM sideburn panjang baru beberapa bulan jadi PM. Ceramah kerjaya apa bendanya. Ceramah itu jadi tempat maki Cina dan Hindu (India bukan Islam). India Muslim tak termasuk sebab PM masa itu adalah India Muslim mengaku melayu.

Kata mereka, Melayu tuan di negara ni, Cina dan Hindu pendatang. Maka ditakut-takutkan peserta yang 100% Melayu, bahawa kedua-dua bangsa ni akan ambik alih negara ini dan Melayu akan ditindas. Jadi nasihat mereka jagalah UMNO yang memerdekakan Malaysia, yang membela bangsa Melayu dan jaga-jaga dengan pembangkang terutamanya PAS dan jauhi PSRM yang komunis.

Yang hebatnya mereka menyatakan bahawa orang Melayu di Malaysia adalah special. Bangsa Melayu di Malaysia adalah terpilih. Melayu sama seperti bangsa Yahudi. Kalau Yahudi mengagungkan bangsa mereka kerana bangsa pilihan tuhan, Melayu jugak begitu. 

Alasan mereka ialah..... apabila sebut bangsa Yahudi, maka dikaitkan dengan agama mereka iaitu agama Yahudi. Melayu sama seperti Yahudi, apabila disebut Melayu, maka dengan sendirinya mereka Islam. Melayu itu Islam bukan Kristian, Buddha atau Hindu. Ada dalam perlembagaan pulak. Itu hujah mamat-mamat dari JPM yang belum tentu betul bacaan Fatihahnya atau selepas ceramah pergi nite club togok arak.

Hampir 30 tahun kemudian, bukan sahaja menyamakan Melayu dengan Yahudi, tapi pemimpin Melayu telah mengambil Zionis Yahudi menjadi penasihat mereka. Itu sebab UMNO Jahanam mengupah APCO. 

Maka betullah Melayu itu sama seperti Yahudi. Telah ujud Zionis Melayu yang meniru Zionis Yahudi. Salah satu kumpulan Zionis Melayu adalah PERKASA. Ibrahim Ali adalah Zionis Melayu. Tapi bapak segala Zionis Melayu adalah bekas PM sideburn besar yang mendaftar masuk kolej perubatan di Singapura sebagai India Muslim.

Tengok sini..............