Sabtu, 21 Januari 2012

Jaga-jaga Anwar Ibrahim... Saudara Mungkin Disumbat Ke Penjara Semula...

Kelmarin (Semalam?) Pejabat Peguam Negara telah failkan rayuan untuk kes Anwar Ibrahim. Aku segan nak sebut kes apa sebab semua orang dah tahu. Lebih-lebih lagi tv dan akhbar pro UMNO Jahanam berulang-ulang disebut perkataan sial tu.

Boleh diagak memang AG akan buat rayuan, kerana kalau tak rayu nampak sangat tuduhan itu adalah satu fitnah. Malulah UMNO Jahanam. Malu juga AG. Lagi malu si penuduh yang mengaku bagi jubor kat orang. Lebih malu lagi si bapa penudoh yang telah jual muka pada tv dan akhbar mengatakan anaknya telah dibuat begitu begini. Sial haram jadah punya bapak. Makan hasil pungkok anak!!!

Tujuan AG dan UMNO Jahanam nak bagi Anawar Ibrahim, keluaganya, partinya, parti-parti sekutunya dan penyokong-penyokongnya risau dan tidak boleh bagi tumpuan penuh pada kerja-kerja politik dalam menjatuhkan BN dan UMNO Jahanam.

Mungkin juga AG dan UMNO Jahanam tetap nak mensabitkan Anwar dalam kes ini. Semalam (malam semalam?) aku tertengok TV1 RTM semasa aku mencari saluran-saluran Astro. Kalau tak silap aku rancangannya "Bicara Rakyat" yang moderatornya bernama Syed pelaq apa tak tau. Jemputannya Loyar buruk keling mengaku melayu yang hidung sebesar penumbuk Joe Frazier yang jadi loyar kes MB Perak dulu. Lagi sorang aku tak kenal malaon tu sapa dan dari mana.

Aku tengok semasa si Loyar Keling sedang bercakap yang mungkin dikaitkan dengan rayuan oleh AG dalam kes Anwar. Dia bagi contoh kes MB Perak iaitu katanya di Mahkamah Tinggi hanya sorang hakim yang buat keputusan menyebelahi Nizar. Hakim-hakim Mahkamah Tinggi ni paling junior biasanya umur dalam awal 50an. Manakala Mahkamah Rayuan panel 3 hakim yang lebih berpengalaman dan umur hampir pencen. 

Apabila Nizar merayu ke Mahkamah Persekutuan ada panel 5 hakim yang paling kanan. Katanya lagi takkan hakim lebih pengalaman, lebih tua dan lebih tinggi kedudukan seramai 8 orang itu buat keputusan salah berbanding hakim yang junior. Lepas tu akupun ubah saluran tengok Amitabh Bachan dalam filen Coolie lagi baguih, hidung dia mancung elok tak besar penumbuk macam Loyar Keling tu.

Loyar Hidung Besar

Wah wah pandai Loyar Keling hidung besar ni berhujah. Bagi aku hujah ni adalah petanda awal yang membawa maksud Anawar akan disabitkan bersalah di Mahkamah Rayuan dan jika dirayu pulak oleh Anwar ke Mahkamah Persekutuan, Anwar tetap akan bersalah.

Apabila berlaku kes-kes yang melibatkan UMNO Jahanam aku mempunyai kecenderongan untuk mempercayai bahawa lebih tinggi mahkamah dan lebih kanan dan besar pangkat hakim maka lebih aku tidak mempercayai dan yakin dengan mereka.

Contohnya Hakim Mahkamah Rayuan tentu telah disaring oleh UMNO Jahanam dari Hakim-hakim Mahkamah Tinggi atau Loyar yang boleh berpihak pada mereka. Hakim Mahkamah Persekutuan lagilah...!!! Semoga mereka yang jahat dan tak beramanah ini termasuk Loyar hidung besar dan AG dibakar dalam api Neraka Jahannam.

Jadi, jaga-jagalah Anwar. Jaga-jagalah Wan Azizah . Jaga-jagalah para penyokong Pakatan Rakyat. UMNO Jahanam telah merancang sesuatu dan sekarang mereka akan melaksanakannya. Ini projek besar mereka. Semoga Allah SWT menggagalkan mereka. Dan semoga UMNO Jahanam terus jahanam dan pemimpin-pemimpin jahat semua dipanggang dalam api neraka dan kekal dalamnya.

Khamis, 19 Januari 2012

Inikah Caranya Ibu Keling Nak Tutup Mulut Orang?

Wah wah Ibu Keling telah bertindak. Ibu Keling telah ambik loyar  Melayu tapi rupa macam Keling untuk saman Ketua Wanita PKR Zuraida Kamaruddin dan Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli kerana memfitnah dan memburuk-burukkan Ibu Keling dan keluarganya.

Ibu Keling siap tuntut ganti rugi berjumlah RM100 Juta. Wah wah kes Lembu NFC ni memang libatkan ratusan juta ringgit.

Tujuan utama saman ni adalah untuk menutup mulut Zuraida, Razifi dll orang dari bercerita tentang NFC yang si Ibu Keling sekeluarga terlibat menghabiskan wang rakyat.

Ibu Keling

Rabu, 18 Januari 2012

Proton: Khazanah Beli Harga Tinggi Jual Rendah Tapi Untung

Khazanah Nasional nafi jual murah saham Proton kepada DRB-Hicom iaitu RM5.50 sesaham, sedangkan nilai sebenar saham Proton adalahRM9.81 sesaham. Saham-saham  42.7% pemilikan Proton ini dibeli dengan harga RM8.00 sesaham.

Pelik... beli mahai juai murah dapat untung. nilai saham tinggi juai murah dari nilaipun untung juga. Betoi kata depa kata. Depa gheti kira-kira ka? Ka depa nak kelentong....

Yang syoknya depa kata "Khazanah says made 'modest gain' from Proton sale". La modess gain tu menatang apa? Aku tak pansai terjemah. Boleh jadi sikit untung kot. 

Cerita pasai 'modest' ni aku teringat benda lain pulak. Boleh jadi Khazanah dapat yang ni kot.....

Modess bukan modest


Yang di atas aku percaya Khazanah dapat. Hah.. hah.. hah

Tengok cerita di sini.........


Anwar Ibrahim Mesti Ubah Masa Yang Diubah Mahathir

Pagi ni aku hantar anak-anak ke sekolah. Sampai sekolah jam 7.05 pagi. Suasana masih gelap.  Lampu jalan dalam kawasan sekolah masih terpasang. Kalau tak pasang lampu jalan dan lampu dalam bilik kelas tentu gelap gelemat.

Suasana ni tidak sama semasa aku sekolah dulu. Pukul 7.05 pagi pada masa itu dah terang benderang. Berjalan kaki dari rumah ke sekolah dalam suasana yang cerah. Tak dak rasa takut terutamanya bagi budak pompuan.

Tapi pada tahun 1982, si Mamak Mahathir telah mencepatkan setengah jam dari dari waktu pada masa itu untuk diseragamkan dengan Sabah dan Sarawak. Ramai orang bising, tapi perangai Mamak Mahathir buat badak tak peduli tentangan orang. Sebelum Perang Dunia Ke-2 British kapiaq dah percepat setengah jam jugak.

Mamak Mahadet bagi alasan kononnya rakyat Malaysia bila dicepatkan masa akan bangun berkerja lebih awal dan waktu petang lebih panjang dan masa bermain lebih pulak!!! Alasan bangang dari Mamak Tongkang yang mengaku Melayu.

Jam Rolex PAS

Tapi tahukah Mamak Mahathir waktu subuh jadi lewat lebih-lebih lagi pada bulan Januari, Februari & Mac tiap-tiap tahun. Di Ipoh masuk waktu subuh pukui 6.09 pagi. Surau masjid azan dan solat Subuh berjemaah ambik masa 1/2 jam. Jemaah jadi kelam kabut. Mana nak solat subuh mana nak siapkan anak sekolah. Aku tengok ramai jemaah yang anak bersekolah (termasuk aku) sehabih saja bagi salam semua bangkit balik. Tinggallah yang tua-tua berwirid dan berdoa.

Ini semua Mahadet mana tau. Mamak tua ni bukan kaki masjid. Aku berani kata dia bukan kaki masjid !!! Dia munafiq ketegaq. Dia mana tau masalah ni.

Bagaimana dengan murid sekolah yang kena keluar rumah sebelum subuh? Cuba perati di Kuala Lumpur ramai pekerja dan murid sekolah dah bergerak sebelum subuh. Di mana mereka solat subuh? Itu punca masyarakat makin hanyut Islamnya.

Tugas Anwar Ibrahim sekiranya jadi Perdana Menteri mesti tukar waktu. Ikut zon waktu. Waktu di Malaysia dah dicepatkan 1 jam. Cuba bayangkan waktu Malaysia sama dengan Beijing. Pukui 6.00 pagi matahari dah terbit di Beijing.

Waktu tak boleh diselaraskan. Negera besar ada banyak zon waktu. Kita kalau nak megah negara kita besar kita kena ada banyak waktu. Biarlah di Malaya lain waktunya dengan Sarawak dan Sabah.

Selasa, 17 Januari 2012

Proton adalah Beban ke atas Rakyat Malaysia

Perusahaan Otomobil Nasional Berhad atau ringkasnya Proton telah keluarkan kereta pertama iaitu Proton Saga pada tahun 1985. Sejak dari itu telah bermacam-macam model kereta yang dikeluarkan, tapi sebenarnya  kereta buatan luar negeri yang dipasang di negara ini dan dicap Proton.Akupun tak tau kereta model apakah yang betul-betul 100% direkabentuk, dibuat, diuji dan dipasang di Malaysia. Proton menjadi kebanggaan rakyat Malaysia kononnya. Mungkin kebanggaan Mamak Mahathir kerana dia yang merapu mengilhamkan projek bodoh yang menyusahkan rakyat ini.

Kerana Protonlah kerajaan telah menaikkan duti impot dan cukai jualan ke atas kereta-kereta impot samada pemasangan tempatan (CKD) atau siap pasang (CBU). Kereta Proton dijual mahal tapi tidak semahal kereta impot.Jadi rakyat tiada pilihan.  Proton bersubahat dengan kerajaan mengaut untung dengan menipu rakyat.

Kerana Proton jugalah kereta menjadi mahal dan rakyat Malaysia terpaksa berhutang dan bergolok bergadai untuk memiliki sebuah kereta yang sekarang ini merupakan keperluan bagi famili rakyat Malaysia. Satu masa harga kereta Proton terpakai lebih mahal dari kereta baru. Pelik...!!! Di Malaysia saja wujud kes begini.

Kerana Proton juga rakyat yang kurang mampu terpaksa membeli kereta-kereta sub-standard buatan Proton. Kereta-kereta ini diletak nilai tinggi yang tidak sepadan dengan barangan dan peralatan yang ditawarkan dan kualiti pembuatannya teruk dan kurang ciri-ciri keselamatan. Berapa ramai rakyat yang cacat seumur hidup ataupun mati bergelimpangan atas jalan raya disebabkan kualiti kereta ini.

Kerana Proton jugalah Petronas terpaksa membantu ribuan juta ringgit untuk memastikan Proton terus hidup dan Mamak tua itu telah bermati-matian menentang usaha menjualnya pada syarikat asing kerana kebanggaan Malaysia kononnya.

Pemilikan Proton telah bertukar tangan beberapa kali. Kali ini Khazanah bersetuju menjual sahamnya pada DRB-Hicom milik Syed Mokhtar Bukhari. Tak taulah berapa lama DRB-Hicom boleh bertahan. Nanti kerajaan juga terpaksa mengambil-alih kembali.

Apa Pakatan Rakyat nak buat pada Proton? Buang beban ini dari ditanggung oleh rakyat sekiranya PR membentuk kerajaan di Putrajaya. Tutup kilang Proton atau jual saja pada syarikat asing jika syarikat tempatan tak boleh mengurus dan bersaing di pasaran terbuka.

Biar Mamak Mahathir menangis tak berlagu dalam lokap mengenangkan Protonnya tak dipeduli lagi.

Isnin, 16 Januari 2012

Haji Ni kata "Jangan Mati macam Anjing tepi Jalan"

Mampuih PI Kat Hang Hassan Ali Oii...!!!!

Macam-macam si jawa muka cina tak siap Hassan Ali cari alasan nak perbetoi tutoq kata dan tingkah laku yang sebabkan di kena terajang dari PAS. Semua orang lain salah. Dia sorang saja betoi.

Dia kata pemecatan dia tak ikut prosidior dan bertentang dengan prinsip Islam. Uwek nak termuntah aku baca sini.

Lepaih tu dia kata dia tentang pendirian Anwar Ibrahim yang pro LGBT macam cerita di sini pulak...

Tapi dengan kumpulan ni yang di sebut 'parasit' memang dibengang habis pasai puak-puak nilah konon-kononnya yang sebabkan dia terpelinting dari hirarki PAS dan tercabut keahlian. Betoikah macam cerita di sini...

Yang peliknya si Hassan Ali ni nak jelajah 1-Malaysia ni nak buat apa? Nak pukui temberang? Nak kutuk Haji Hadi & Nik Aziz? Nak kelentong orang PAS supaya tak sokong PAS?

Lagi satu soalan. sapa nak taja? Atas pentas apa dia nak ceramah? UMNO Jahanam? Pukida? Perkasam?