Khamis, 25 Mac 2010

Kalau Sultan Kelantan Dah Sihat Kenapa Perlu Pemangku Raja Lagi?

Diberitakan bahawa Sultan Kelantan telah memperkenan melantik Tengku Abdul Aziz Hamzah sebagai Pemangku Raja yang baru. Yang mengisytihar adalah Wan Hashim Wan Daud yang mengaku sebagai Setiausaha Sulit Sultan. Cerita dah makin pelik ni.

Yang peliknya Sultan dikatakan boleh bertitah, boleh bercakap dan ingatannya bagus. Jadi apa perlu Pemangku Raja lagi. Baginda boleh teruskan tugas sebagai Sultan. Boleh panggil semua mengadap..... boleh sergah MB, boleh marahkan SUK, boleh juga berucap pada rakyat jelata, boleh main golf dengan orang kenamaan dll yang boleh membuktikan Sultan sihat walafiat. Tapi kalau orang lain yang dok bagi kenyataan.... susah nak yakinlah!!!

Atau ada pihak yang cuba mengambil kesempatan....!!!! Jangan buat orang ramai musykil.

Lihat....

Ibrahim Ali Mengaku Jadi Barua Jual Barang Cina Kepada Tok Arab

Tak dak saham tak pa. Jadi Pengarah syarikat..... banyak elaun tu... Tapi yang sahihnya di mengaku dia dilantik untuk buat kerja utk market barang syarikat tu ke negara arab.

Kesimpulannya Ibrahim Ali adalah barua Cina.....

Selasa, 23 Mac 2010

Pera'un & Anjing Kurap


Pera'un bersama Anjing Kurap. Mamak tua ni memang layak dipanggil Pera'un (Firaun). Kesian kat anjing kerana disamakan dengan orang ini. Orang yang dipanggil Anjing Kurap ni lebih hina dari anjing.