Sabtu, 19 Januari 2013

Adakah Pendedahan Dalam Siasatan RCI Untungkan PR?

Adakah Pendedahan Dalam Siasatan RCI Untungkan PR? Itu persoalannya. Najib dan kuncu-kuncunya tentu tahu kesan negatif kalau siasatan RCI berkenaan pemberian warganegara di Sabah mendedahkan salah laku kerajaan Barisan Nasional. Tapi mengapa dia tubuhkan RCI khas ini?

Memang pendedahan dalam siasatan yang berjalan sekarang kelihatannya menyebelahi PR. Saksi-saksi yang dipanggil mengaku mengeluarkan kertas pengenalan sementara kepada pelarian Filipina untuk bolehkan mereka mengundi. Nama Mahadet dan baruanya Aziz Samsudin Pendek telah dikaitkan.

Mahadet pun yang terkejut (atau buat-buat terkejut!) dengan pendedahan itu telah tak sengaja dan megahnya telah mengaku beri kewarganegaraan. Tapi macam biasa Mamak Pedukang tua gayut ini jawab macam Pak Pandir. Maksudnya bukan aku saja bagi Tunku Andul Rahmanpun bagi juga.

Pemimpin-pemimpin Melayu dalam PAS dan PKR kena ingat, kenyataan Mahadet itu bukan sebenarnya membantu Pakatan Rakyat tapi boleh mengurangkan sokongan pada PR. Kenyataan Mahadet akan menjadikan pengundi Melayu yang 50-50 akan berfikir panjang sebelum masuk tempat mengundi dan mungkin mereka akan beri untuk kepada BN. 

UMNO tentunya dengan mudah berkempen, lebih-lebih lagi kempen senyap atau di kawasan utara dipanggil "kempen kesot" di mana UMNO akan menyebarkan Tunku Abdul Rahman bagi kerakyatan kepada Cina dan Hindu yang kafir untuk merdeka. Tapi Mahadet bagi kerakyatan kepada orang-orang Islam dari Filipina, Indonesia, Kemboja, India dan Pakistan. UMNO telah menaikkan peratusan rakyat Malaysia yang Islam. Itu kerja yang baik. Jihad!  Wahai orang Melayu PR apa tuan-tuan semua nak jawab nak cuci kempen mereka?

Dalam kursus-kursus BTN atau ceramah tertutup khas untuk orang Melayu dalam tahun 1980an dan 1990an, perkara menambah rakyat Malaysia yang Islam itulah yang ditekan-tekan oleh mereka. Macamana nak tambah orang Islam? Mudah kata mereka, orang Melayu tak digalakkan merancang keluarga dan susahkan kehidupan orang bukan Melayu supaya mereka migrate ke luar negara. Manakala kaedah yang paling cepat ialah biar pendatang dari negara jiran masuk tak kira secara haram atau tidak, lebih-lebih lagi yang bermuka seperti Melayu.

Lagi satu, pendedahan dalam RCI merujuk masa Anwar Ibrahim jadi TPM dan Menteri Kewangan dalam tahun 1990an. Takkan Brother Anwar tak tau? Orang nombor 2 dan jaga hal kewangan tak taukah? Sedangkan Anwarlah  yang menjadi kepala dalam menjatuhkan kerajaan kristian PBS pimpinan Pairin Kitingan. 

Hal ni boleh menyebabkan pengundi bukan Islam Sabah sakit hati kepada Anwar Ibrahim. Mereka mungkin memberi undi kepada parti-parti tempatan yang akan memecahkan sokongan kepada PR.

Berhati-hatilah! PRU13 memang semakin hampir. Pejam celik pejam celik akan tiba masanya. Tapi bukan semua isu semasa akan menyebelahi PR. Garu-garu kepala fikir-fikir macamana nak mengahadapinya. Hal ini bukan hanya menggoyangkan sokongan orang Melayu pada PR, malah Ulamak-ulamak UG dalam Majlis Syura Ulama PAS pun akan diserang darah tinggi dan sakit jantung apabila fikirkan hal ini.

Jumaat, 18 Januari 2013

Tabung Haji Medan Gopeng DiPAKSA Tutup oleh Zambree Kadeer?

Aku dimaklumkan oleh sumber yang rapat dengan pegawai Tabung Haji bahawa Pejabat Mini Tabung Haji Medan Gopeng, Ipoh  telah dipindahkan ke Pasar Besar Ipoh, Jalan Onn Jaafar.

Pengurusan Tabung Haji Negeri sebenarnya tak mau pindah tapi setelah ditekan dan ditonyoh diarah pindah oleh bukan orang lain tapi si Mamak Pedukang Zambry Kadeer. Tujuannya nak ramaikan Pasar Besar yang baru dibaik pulih yang menelan belanja jutaan ringgit.  Kalau pejabat di Medan Gopeng masih dibuka orang tak pi di sana pulak. Betoi ka tak betoi aku tak tau tapi takkan pegawai  Tabung Haji yang pi haji berkali-kali nak bohong kot!

Yang aku hangat hati pasai depa tutup pejabat di Medan Gopeng yang dah bertahun-tahun di situ dan ramai orang berurusan. Pasai apa nak paksa orang pi ke tengah pekan yang penuh dengan orang Indon, Bangla, Nepal dan Burma merayau. Taukah MB Mahkamah kawasan tu penyamun ramai?  BOdoh tongliap punya Zambry! Tu lah tak layak jadi Menteri Besaq nak jadi, la ni jadi MB tapi Menteri Bangang! Mamak Bodoh!

Pemimpin UMNO memang suka pergunakan Islam dan apa saja yang dikaitkan dengan Islam. Tambah pulak agensi Islam yang depa berkuasa macam Tabung Haji.

Sumber tu jugak bagi tahu, Ketua-ketua kampung dan Pengerusi JKKK yang tentunya orang UMNO totok bangsat yang jadi barua UMNO dikampung-kampung yang telah dihantar menunaikan Haji di Mekah oleh kerajaan BN Najib bukan dibiayai oleh Kerajaan Persekutuan atau oleh parti UMNO, tapi Tabung Haji diarah untuk bawa malaon-malaon ni. Bila diarah bawa tu faham-fahamlah! Dasar UMNO Munafik!

Cilaka punya UMNO! Celakalah pemimpin UMNO! Celaka celakalah hangpa semua! Hangpa nak reward barua hangpa yang dok buat kacau dalam kampung hangpa guna duit Tabung Haji!

Pejabat Mini TH Medan Gopeng
7 Januari 2013 Pindah!
Tapi yang aku syok.... pegawai Tabung Haji kata kalau tukar kerajaan depa buka balik pejabat di Medan Gopeng. Insyaallah... aku yakin BN bungkuih! Allahuakbar!!!

Khamis, 17 Januari 2013

Bloggers UMNO adalah Anjing Belaan!!!

Bloggers UMNO adalah anjing belaan!
Bloggers UMNO adalah anjing belaan!
Bloggers UMNO adalah anjing belaan!
Bloggers UMNO adalah anjing belaan!
Bloggers UMNO adalah anjing belaan!
Bloggers UMNO adalah anjing belaan!
Bloggers UMNO adalah anjing belaan!

Tujuh kali aku ulang ungkapan di atas macam Tunku Abdul Rahman keriau "MERDEKA" dalam Stadium Merdeka pada 31 Ogos 1957.  Memang aku nak anjingkan depa!

Blogger-blogger UMNO kebanyakannya anjing, lebih-lebih lagi yang di bawah biaya pemimpin UMNO atau sekutu-sekutunya. Aku berani menganjingkan depa pasai depa semua suka tulih tuduhan ikut sedap rasa dan hati depa saja. Tak dak bukti, fotosyop gambaq dan apa saja depa rasa boleh depa buat.

Perangai Anjing memang akan salak tak kira sapa. Nampak orang salak. Dia bukan kira sapa yang dia salak kecuali tuan dia saja. Tuan diapun kalau lambat bagi makan pun kena salak. Babi punya anjing!

Kebelakangan ni dah dekat pilihanraya atau depa nak katup atau cover isu tuan depa, depa buat cerita fitnah dan tuduhan kepada pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat. Depa pandai karang cerita dan kaitkan dengan apa-apa yang dibuat oleh pemimpin-pemimpin PR.

Depa bukan peduli betoi ka tak betoi apa yang depa tuduh, janji boleh tuduh dulu. Bagi gamat dulu. Bagi riuh. Tengok keadaan. Kalau yang kena tuduh diam depa salak kaw-kaw, lama-lama depa pun diam. Tapi bila yang dituduh gempaq balik nak saman ka apa ka depa terketaq-ketaq lah.

Memang macam anjing! Kalau depa nampak orang yang disalak tu takut, lagi kuat salak depa. Tapi kalau orang tu pegang tongkoi kayu nak katok depa, depa mesti terkodek-kodek ekoq merengek dan lari. Cis! Anjing haram jadah makan makanan haram!

Ni ada lagi anjing belaan yang dah terkodek-kodek ekor, teloq tersentap masuk perut dan tegak bulu. Blogger ni Pisau.net yang buat cerita Ngeh dan Ngah dirasuah tanah di Kelantan oleh MB Nik Aziz pasai lantik Nizar Jamaluddin jadi MB Perak dalam tahun 2008, dah tarik balik tuduhan kaedah tak mau mengaku macam di sini

Anjing-anjing ni semua bangsa melayu pemalaih kerja, nak duit mudah jadi blogger upahan UMNO. Dalam golongan anjing tu ada juga anjing keturunan keling yang mengaku melayu. Piraah ANJING!!!

Anjing Takut Kena Katok!

 

Rabu, 16 Januari 2013

Islam yang Pelik dan Celaru?

Aku hairan. Sungguh-sungguh hairan. Yang sebabkan aku jadi heran dan pelik adalah agama yang aku anuti ni. Agama anutan aku Islam. Tiada agama lain hanya Islam. Sebab Islamlah aku solat lima waktu sehari semalam dan ditambahan lagi dengan solat-solat sunat yang termampu. Solat adalah tiang agama. Solat lima waktu adalah tiang utama manakala solat sunat adalah tiang-tiang yang mencantik dan tupang tambahan kepada tiang yang utama.  

Semua yang termaktub dalam Rukun Iman aku percaya dengan yakinnya.Tak dak satupun yang aku was-was. Aku percaya Allah itu tuhan aku dan tuhan kepada sekelian alam.  Sebab itu jika ada orang yang hendak menghadkan Allah itu sebagai tuhan orang Islam saja aku rasa mereka buat lawak yang boleh buat aku gelak guling-guling.

Semua yang tersenarai sebagai Rukun Islam iaitu kefardhuan untuk dibuat dan dilaksanakan aku buat. Aku mengaku Islam dengan melafazkan dua kalimah syahadah. Dari kecik aku diajar dan aku sentiasa mengulang-ulang lafaz itu tiap-tiap hari dan aku amat berharap ia menjadi kata-kata terakhir aku di hujung hayat aku.

Berpuasa dan berzakat aku laksanakan bila tiba masanya. Malah aku telah menunaikan haji ke Mekah yang tulen dan bukan di Kg Seronok. Ramai kanalan aku panggil aku Haji, akupun suka juga dipanggil Haji bukan kerana aku bangga bergelar Haji tapi kerana panggilan Haji membuat aku berhati-hati dan berjaga-jaga dari melakukan perkara dan perbuatan buruk. Jadi panggillah Haji Lee, Encik Lee, Abang Lee, Taiko Lee, Pak Lee dan Charq Lee atau Chor Lee aku tak kisah. 

Aku bukan gila gelaran. Kalau aku gila gelaran dah lama aku pakai Dato' atau Datuk. Allah SWT bagi aku rezeki yang banyak dan aku mampu bayar. Depa kata gelaran dari satu negeri tak dak sultan cuma 30 hingga 50 ribu saja. Ada orang hubungan yang tawarkan kepada aku. Aku cakap tak payah, duit tu boleh aku buat pi makan angin pusing dunia atau bagi belanja anak aku belajar kat luar negeri lebih berfaedah dari gelaran yang karut itu.

 

Islam. Orang Islam. Hukum Islam. Ekonomi Islam. Makanan Islam. Pajakgadai Islam, Bank Islam dan segalanya Islam. Kenapa nak dikaitkan dengan Islam? Adakah kerana pahalanya dan balasan syurganya? Atau adakah kerana Islam itu ada nilai komersialnya? 

Islamkah Bank Islam yang melaksanakan perbankan Islam? Mungkin ia mumgkin tidak. Jawab ya kerana bank itu menjamin semua kegiatan perbankan dan pelaburannya mengikut syariat Islam. Untuk lebih menyakinkan lagi istilah-sitilah orang puteh telah menjadi istilah arab. Tapi kiraan risiko dan keuntungan yang dikenakan ke atas peminjam kelihatan dikira berdasarkan kadar bunga juga. Cuma istilah tertentu digunakan untuk membezakan. Adakah Bank Islam dan perbankan Islam itu boleh diandaikan "Yahudi yang memakai nama Arab".

Cerita pasai Bank Islam ini mestilah ingat kes Ketua Ekonomis Bank Islam, Azrul Azwar Ahmad Tajudin telah digantung tugas kerana membentang dan mengupas senario keputusan yang bakal berlaku dalam pilihanraya yang akan datang. Bos dia tentunya orang Islam yang nak bodek atau mendapat arahan orang Islam lain telah gantung kerja dia. Islam ajar macam tu kah? Islam ajar boleh aniaya orangka?

Lagi satu, ada satu betina yang namanya bunyi macam orang Islam dan tengok video adalah dia dok sebut "insyaalah", dengan berlagak dan kurang ajarnya merepek kepada seorang mahasiswa UUM yang bukan Islam. Adakah Islam mengajarnya jadi angkuh, sombong dan eksyen? Islam ajar orang Islam boleh hina orang lain kah?

Nama Allah punya cerita tak habis-habis lagi. Sampai PAS dan ulamak-ulamaknya jadi macam bodoh dan bengong pasai terseret sama dalam isu ini sehinggakan Nik Aziz dan Haji Hadi telah buat kenyataan yang flip-flop! Lebih-lebih lagi ada puak-puak UG di kalangan ulamaknya. Itu sebab keputusan Majlis Syura Ulama PAS itu berbunyi macam kehendak geng UG yang mendominasi Majlis Syura, buktinya Nasa Mat Isa masih lagi tercogok dalam Majlis Syura walaupun dia cakap dan buat hal macam-macam. Boleh percayakah orang Islam macam ni? Boleh percayakah jika ulamak Islam macam ni yang partinya bakal memerintah Malaysia?

Bab nama Allah ini kelihatan orang-orang Islam yang akidah tak mantap, orang jahil, orang yang tak solat 5 waktu, orang yang kaki togok arak, pemakan riba, pemilik bar dan pub, penyokong kerajaan yang zalim, penzina dan  pemakan rasuah adalah orang-orang yang kuat melobi mencegah orang bukan Islam guna nama Allah. Ini yang aku paling heran dan takjub. Hingga ada pemerintah satu negeri tu yang kononnya tugasnya menjaga Islam tapi kehidupan anak beranaknya tunggang langgang siap keluar perintah melarang menggunakan nama Allah.

Apakah semua orang Islam yang tak pertahan nama Allah kaedah Melayu Malaysia semuanya telah murtad seperti yang difatwakan oleh Noh Gadut?

Selasa, 15 Januari 2013

Nama Allah - Bila Nak Buat Bantahan Kepada Kerajaan India?Wisma Putra atau Kementerian Luar wajib panggil Pesuruhjaya Tinggi India ke Malaaysia untuk mengadap. Ini bertujuan untuk membuat bantahan. Baantahan ini adalah oleh Kerajaan Malaysia kerana Kerajaan Indian dan Kerajaan negeri Uttar Pradesh khususnya telah membiarkan nama Allah dihina berabad-abad lamanya.

Di samping Menteri Luar dan pegawai kementerian, Wisma Putra mesti menjemput wakil-wakil dari  Majlis fatwa, Ulamak UMNO, Ulamak Pas  dan tidak lupa wakil raja-raja Melayu terutamanya wakil Sultan Selangor untuk hadir dalam perjumpaan dengan Pesuruhjaya Tinggi India itu.

Dalam perjumpaan itu mereka semua terutamanya Dr Haruan Din dan Noh Gendut mesti bagi kuliah dan taruk kaw-kaw Pesuruhjaya Tinggi India itu. Haruan Din dan Noh Gendut boleh ajar bab tauhid dan bab nama Allah. Terutamanya larangan penggunaan nama Allah oleh orang bukan Islam dan yang lebih teruk lagi membiarkan sebuah bandaraya yang menggunakan nama Allah yang dipenuhi oleh orang-orang Hindu yang kafir dan diadakan upacara hindu yang terang-terang perbuatan syirik dan mungkar serta maksiat pada Allah.


Bolehkah nama tuhan Allah dijuzukkan pada sebuah bandaraya yang kotor, penuh dengan tokong-tokong Hindu dan menjadi tempat perhimpunan terbesar agama Hindu di dunia yang  kerap diadakan iaitu Kumbh Mela di mana penganut Hindu datang sembahyang, mandi-mandi dan minum air dari tempat pertemuan Sungai Ganges dan Yamuna? Bandaraya ini juga tempat lahirnya kitab Hindu iaitu Veda. Epik Ramayana dan Mahabrata juga datang dari sini.

Kerajaan Malaysia yang terajui oleh Barisan Nasional yang tunggaknya UMNO yang begitu kuat menjaga dan memelihara nama Allah memang berkewajipan untuk membuat bantahan dan menentang penyalahgunaan nama Allah. Begitu juga ulamak-ulamak muda dalam UMNO serta ulamak Parti Islam se Tanah Melayu (PAS) yang telah terperangkap dalam isu ini serta raja-raja Melayu dan pembodek-pembodek semuanya wajib bersatu mempertahankan nama Allah. Kerajaan India mesti diberi amaran.

Kesucian nama Allah bukan hanya boleh dipertahankan di Malaysia atau Selangor sahaja tapi disemua penjuru dunia samada di negara Islam atau negara orang-orang kafir seperti Ini. Jika mereka degil dengan tidak menjaga dan mempermainkan nama Allah, mereka mesti diperangi. 

Inilah masa terbaik untuk berjihad. Khairy Jamaluddin boleh mengetuai anak muda berjihad. Azeez Raheem Mamak Pedukang boleh bawa mat rempit yang berpontensi mati di atas jalanraya atau mengalami cacat seumur hidup untuk berjihad supaya hidup dan mati mat rempit tidak sia-sia.

Wisma Putra mesti bagi amaran keras dan memberi kata dua kepada Pesuruhjaya Tinggi India supaya nama bandaraya ALLAHABAD, yang terletak dalam negeri Uttar Pradesh, India ditukarkan kepada nama lain. 

Ataupun Wisma Putra dan para mufti, UMNO, ulamak-ulamak UMNO dan PAS, raja-raja dan pembodek-pembodek raja mesti menyokong tuntutan kumpulan nasionalis Hindu yang menuntut supaya nama Allahabad ditukar kepada Prayag atau Prayagraj.

Kalau bantahan dan tuntutan seperti yang dicadangkan ini, jika mereka-mereka ini tak berani atau takut nak usik Keraajaan India mereka tak payah sibuk-sibuk nak jaga nama Allah. Semua orang tahu nama Allah ada 99 nama dan Allah SWT yang merupakan tuhan sekelian alam tahu menjaga namanya sendiri.

Ini cabaran aku kepada semua tak dikiralah sesiapapun berkenaan nama Allah samada di pihak kerajaan atau pembangkang yang jadikan Allah itu tuhan orang Islam sahaja.

Tengok video ni dulu, pendapatnya aku setuju!