Jumaat, 22 Februari 2013

Kutukan Jumaat: Haron Din Kadok Naik Junjong!

Akhir-akhir ini ahli-ahli Majlis Syura Ulama PAS bermula dari Timbalan Mursyidul Am dan Setiausahanya dan berberapa orang lagi kelihatan bercakap dan bertindak mengikut kata hati mereka sendiri dan bukan mengikut kehendak majoriti ahli dan keputusan Muktamar PAS terdahulu iaitu PAS bersama PKR dan DAP dalam Pakatan Rakyat untuk menentang dan menjatuhkan BN dan utamanya UMNO. 

Mereka ini kelihatan sepakat dan sekumpulan di mana dahulunya yang menonjol adalah Nasarudin Mat Isa. Nasarudin dijadikan 'guinea pig' kumpulan pro UMNO. Percakapan dan tindak-tanduknya diatur oleh mereka. Mereka hendak melihat tindak balas ahli dan penyokong. Apabila timbul kemarahan ahli dan penyokong PAS, maka mereka sepakat mengkambing-hitamkan Nasarudin Mat Isa. Mereka cuci tangan. 

Tidak syak lagi ketua kumpulan ini adalah Haron Din. Mulut Haron Din yang biasa terkumat-kamit jampi air sejuk jadi penawar, tidak boleh bercakap mencabangkan lidah untuk tidak bersama kehendak ahli dan penyokong PAS. Ahli-ahli PAS bukan bodoh dan bangang macam ahli UMNO yang akan mengikut saja apa yang kemahuan pemimpin mereka. 

Haron Din bukan gembala kambing dan domba di Tanah Arab yang boleh dipegang dan tarik telinga seekor dan yang lain-lain mengikut. Ahli-ahli dan penyokong-penyokong PAS adalah golongan pandai, bijak dan cerdik kerana yang bodoh dan bangong semuanya dalam UMNO.

 
Haron Din kena ingat beliau juga telah lama pencen dari menjadi professor universiti. Beliau tidak boleh menjadi pemikir dan memaksa pemikirannya ke atas parti. Beliau juga kena lupakan kebiasaan seorang professor iaitu memandang ahli-ahli PAS sebagai mahasiswa unversiti yang terikat dengan Akta Universiti dan Kolej Universiti pada masa dia menjadi pensyarah dahulu, yang dia boleh buat sesuka hati.

Lagipun Haron Din bukanlah pejuang PAS yang kerap masuk keluar penjara. Beliau hanya menyatakan beliau bersama PAS apabila tercetus penentangan terhadap Mahathir apabila Anwar Ibrahim dipecat dari UMNO. Kalau tidak beliau masih sedap-sedap bersama Hassan Ali dan lain-lain rakan Forum Perdana menjual kelentong mereka dalam tv dan dipentas-pentas ceramah.

Kepimpinan dan ahli PAS juga salah dalam hal ini, mereka terlalu obses kepada figura tententu yang ada nama dan popular. Apabila figura popular menyertai PAS, maka figura inilah yang didambakan dan diangkat ke jawatan yang setinggi-tinggi yang boleh. Itulah puncanya orang seperti Haron Din, Hassan Ali, Tuan Ibrahim Tuan Man dan lain-lain jadi besar kepala.

Apabila mereka ini dilayan dengan begitu hebat maka mereka merasa kalau tiada mereka PAS tidak akan mendapat sokongan ramai. PAS lemah tanpa mereka. Mereka rasa mereka ada idea bernas yang akan menjadikan PAS gergasi politik di Malaysia.

Haron Din jumpa Anwar Ibrahim dan meminta Anwar tarik diri dari jadi Perdana Menteri jika Pakatan Rakyat menang dan mencadangan Tengku Razaleigh Hamzah yang telah lama tarikh luput  sebagai PM adalah satu usul gila. 

Haron Din dan sekutu-sekutunya macam ayam piru yang berlagak burung merak. Atau Haron Din sudah jadi Kadok naik Junjung!

Khamis, 21 Februari 2013

Kes Pencerobohan Di Lahat Datu berpunca dari Dr Haron Din...

Memang patutpun orang kata Najib bersuamikan Rosmah dan Najib tak dak teloq. Kes yang terjadi di Lahat Datu adalah buktinya.

Tapi sindrom tak berteloq ni bukan saja ada kat Najib, tapi dah berjangkit ke Hishamudin Menteri Dalam Negeri, Zahid Midi Menteri Pertahanan, KM Sabah, Panglima ATM, IGP, Panglima TD, Panglima TLDM, dan Pesuruhjaya Polis Sabah. Teloq depa semua bukan kata dah sentap masuk perut tapi dah hilang ghaib dan ghuyub kena makan hantu raya yang Haron Din tak dan tangkap masuk botoi. Lembab betoi Haron Din buat kerja tangkap hantu!

Dei ane-ane semua, ini kes ceroboh masuk ke dalam negera, siap berunifom dan bersenjata. Kalau tak dan nak intercept masa depa bersampan dan berkelok di laut, bila depa dah mendarat depa mesti ditangkap dan kalau lawan serang tembak dan tangkap. Ni the so called criminals, polis selalu hambat tembak mati. Pasai apa penceroboh kedaulatan negara hangpa buat badak pulak?

Hishamudin pi makan angin di Lahad Datu
Kalau aku menteri yang jaga keselamatan dan pertahanan negara, aku arahkan pasukan keselamatan bagi tempoh satu minit kat penceroboh ni nak serah diri atau tidak. Kalau ya terus letak senjata dan  tangan letak ataih kepala jalan sorang-sorang masuk trak. Kalau jawapan tidak, ada lagi seminit untuk pikiaq balik kalau habih tempoh, terus FIRE. Tak dak kesian belaih. Kemudian boleh cerita!

Orang UMNO yang sembang dengan aku kata , "mana boleh buat macam tu depa orang Islam, kalau kapiaq tak pa la".

"Ooo.... lagu tu ka? Kapiaq tak pa? Najib ingat lagu hang jugak kot? Itu pasai Geng ulamak UG dalam PAS suka kat dia" aku  perli mamat UMNO ni.

"Eloklah lain kali Siam nanti taja orang Petani pakai unifom bawa M16 enam tujuh ratuih orang pakat masuk negeri Perlis, Kedah, Kelantan depa kata dulu negeri ni bawah Siam kami nak balik, hangpa nak pi berunding jugak ka?" aku merepek kat mamat UMNO tuh. 

Tulisan Polis Pencen Mat Zain Ibrahim ni memang betoi boleh pakai. Dia tulih macam ni pun pasai dia dah pencen, kalau dia dalam servis aku agak teloq diapun kena sambaq dengan hantu raya jugak.

Atau kejadian ni telah dirancang dan diplot oleh pemimpin UMNO. Memang UMNO dan Barisan Nasional tak boleh harap! Wajib diterajang dan dijatuhkan.

Isnin, 18 Februari 2013

Ugutan Hindu...!

Orang Hindu (orang utara sebutan orang utara bagi orang Tamil & Malayalee yang bukan Islam) melalui Hindraf dah buat perangai keling hindu paria depa. Depa berasa depa besaq depa main ugut gempaq. Kali ni depa gempaq PR yang PR boleh hilang 25 kerusi parlimen kalau puak Hindraf ni tak sokong. Kalau tak cukup 25 kerusi macamana Anwar Ibrahim nak jadi PM?

Ayo anne appa amma!!! Itu macam ka? Anwar Ibrahim boleh kecut teloq tersentap masuk perut bila dengaq hindu Waythamoorty ni cakap? Kalau Anwar cerdik dia dengaq saja la. Dia buat derk!

Hindu paria macam Waythamoorty tu dok juai 'minyak ulaq'. 'Minyak ulaq' tu minyak attar dari India. Dulu hindu estet suka pakai. Cuti hari Ahad depa keluaq pekan, palit 'minyak ulaq' 4-5 tempat kat badan dan baju. Bau 'minyak ulaq' ni Allahuakbar mengaum bila panaih berpeluh. Kalau naik bas ada dua tiga orang hindu estet tak boleh tahan! Pening meloya!

Waythamoorty sudah juai minyak ulaq yang busuk tapi dia ingat wangi mengemboq. Orang Melayu dan Cina memang tak suka minyak ulaq ni. Depaa takkan beli minyak ulaq. Waythamoorty pun ulaq juga. Memang betoi orang kata jumpa hindu dengan ulaq katok hindu dulu. Dia cakap pun belit-belit.

Jika dengaq cara dia cakap dia nak makan dua-dua pihak. Dengan BN dia balaih dan dengan PR pun dia nak sapu. Pundeklah hindu sekoq ni. Tapi nak heran lagu mana dengan depa ni. Waythamoorty lari pi England dekat 5 tahun, kendian macamana dia perbetoi dengan kerajaan BN dia boleh balik sini. Lepaih tu Hindraf yang haram jadi halai. Boleh percayaka orang ni?

Ala... hindu lain pun bukan bodo. Depapun dah nampak lidah bercabang Waythamoorty. Kalau PR bagi kerusi depa bertanding, ada jaminan ka depa tak lari bila depa menang nanti. Mungkin depa dah ada deal dengan Najib untuk pekena Anwar..

Tapi bagi aku lebih senang nak tangani hindu-hindu ni semua dari pada mamak keling paria yang mengaku melayu macam Zambry Kadeer, Azeez Raheem, Mahadet, Reezal Merican dan lain-lain yang dok guling lentang dalam UMNO.
Pemimpin Hindraf P Waythamoorthy memberi amaran bahawa Pakatan Rakyat mungkin berisiko akan kehilangan sehingga 25 kerusi Parlimen pada pilihan raya umum akan datang sekiranya tidak menerima sokongan daripada kumpulan pendesak tersebut.

Beliau juga mendakwa Hindraf boleh membantu untuk mengalihkan undi tersebut agar memihak kepada Pakatan Rakyat jika pakatan pembangkang bersama dengan pergerakan itu.

"Masyarakat India tidak berperang dengan kerajaan kerana kita ada pada tahun 2007 hinggan 2008.

"Pentadbiran Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak telah melakukan kerja yang mengagumkan dari bawah dan jika mereka berjaya mendapatkan 55 peratus daripada jumlah pengundi India, Pakatan berkemungkinan untuk hadapi risiko di 25 kerusi Parlimen," katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Beliau juga meramalkan bahawa Kedah dan Selangor mungkin akan kecundang ke tangan BN dalam pilihan raya akan datang.