Selasa, 7 September 2010

Midah Ular Perbodoh Imam, Bilal, Siak & Guru KAFA

Kelmarin (semalam?) hari Isnin si Midah Ular yang mengaku dia Exco Kerajaan Perak telah himpunkan Tok-tok Imam, Bilal, Siak dan Guru KAFA dalam Daerah Kinta di sebuah dewan di Batu Gajah. Biasalah kerja Midah Ular di penghujung bulan puasa ni, dia nak sampaikan duit raya kepada mereka.

Oleh sebab semua mereka ini dapat elaun bulanan di bawah paras kemiskinan, maka mudahlah si Midah Ular (macam lain-lain pemimpin UMNO Jahanam) perguna dan perbodohkan mereka.  Mereka semua diarah hadir jika tidak siap.....! Maka mereka semua terketar-ketar pergi ke dewan tu.

Ustaz KAFA dan Haji Yang Soleh Imam masjid kawan aku bagi tau, Si Midah Ular ini pun berucap panjang berjela-jela sampai para hadirin tersengguk-sengguk dan meleleh air liur terlena. Kecuali penyokong UMNO Jahanam tegar, kebanyakan boring dengar si Midah Ular merepek. Mereka buat muka sardin sampai Midah Ularpun perasan orang meluat kat dia.

Salah satu ungkapan Midah Ular ialah "Kita semua kena bersyukur kepada kera jaan pimpinan Dato' Seri (Mamak Pedukang) Zamri Abdul Kadir yang makmur semoga tahun depan dapat lagi bantuan duit raya". Piraah... bukan duit pak tiri laki mak Zamri...!!!!Ciss memang betullah bangsa UMNO Jahanam ni suka menghina tok imam dan guru agama. Hanya untuk duit raya dua tiga ratus mereka dihimpunkan macam tahanan pendatang asing tanpa izin untuk dengar celoteh dan cerita lawak bodoh Midah Ular. Kenapa tak dipos saja cek dan money order ke sekolah dan masjid? 

Dei.... Midah Ular hang memang pompuan siallah..... Hang taukah berapa belanja tambang Guru KAFA dari Chemor, Tanjong Rambutan dan Ulu Kuang untuk pi kutip duit raya kat hang di Batu Gajah? Hang ada akaikah? Elaun bulanan depa pun RM500 saja sebulan. Lepas tu paksa depa pi dengaq hang merapu.... hang bagi depa RM200/- saja dalam envelop Pejabat Tanah dan Daerah Kinta. Duit tu habis di jalan saja.

Lagi satu hang kena ingat.... duit tu bukan duit Zamri Mamak Pedukang atau duit hang. Itu semua DUIT RAKYAT. Hang HARAM untuk ambil kesempatan politik atas duit tu. 


Dah Berambus Kau Musa?

Kontrak Musa Hassan tak disambung lagi.  Dia merungut Menteri tak bagi tau dia awal. Tak sempat nak melawat anggota di setiap negeri sebagai KPN. Padan muka!!! Dah tu ungkit cerita  ada campur tangan pihak ketiga dalam PDRM. 

Bagi tau la sapa..... Cakap saja tak guna. Adakah Anwar Ibrahim, Haji Hadi atau Lim Kit Siang yang campur tangan? 

Kalau ada campur tangan pihak ketiga, aku rasa Musa Hassan sendiri punya angkara. Dia yang biar perkara ni berlaku. Lagipun kan ke dia pernah digunakan oleh pihak ketiga dalam kes Liwat Pertama dulu? Dialah kepala usung tilam. Dia yang buka ruang dirinya diguna pihak ketiga. Bodoh punya Musa Hassan?

Inilah balasan Allah Taala kepada dia, dari "Top Dog" yang gagah perkasa dah jadi "Anjing Kurap" kan?..... Musa Hassan Dihambat Macam Anjing Kurap?

Anjing Gagah Perkasa?


Anjing Kurap?