Jumaat, 7 Januari 2011

Rais Yatim Setiausaha Agung Komanwel?

Patutlah Rais Yatim menarik diri dari dicalonkan jawatan Setiausaha Agung Komanwel oleh Kerajaan Malaysia. Hal ini berlaku dalam tahun 2007.

Adakah ianya berkaitan dengan kes rogol Robingah? Adakah Rais takut hal ini timbul semasa dari jadi SUA Komanwel? Atau adakah dia  tarik diri kerana dia diugut oleh pihak tertentu samada dalam atau luar negara?

Khalid Ibrahim: Jangan Biarkan Khusrin Rapat Dengan Hassan Ali

Lama aku tak tak memblog. Aku berniat nak tunggu lepas 40 hari balik dari tunai haji baru nak memblog. Tapi sebab macam-macam hal yang jadi di Melaysia ni, aku rasa aku terpaksa langgar azam dan niat aku. Lagipun bukan kena bayar dam dan kifarah kalau aku bantai orang dalam blog aku sebelum cukup tempoh 40 hari aku pijak kaki di bumi Melaysia ni. Ni bukan rukun haji. Aku rasa haji aku lebih mabrur kalau aku bantai golongan munafiq seperti puak UMNO Jahanam, Raja IT (Raja yang gila burIT dan duIT), pegawai kerajaan bangang yang yang naik pangkat sebab pengampu dan jadi barua UMNO Jahanam dan Raja IT.Bagi aku Khalid Ibrahim hingga ke hari ni dah tidak ada banyak pilihan dalam menerima Khusrin yang muka tertempek kulit babi sebagai SUK Selangor. Khalid kena cari jalan untuk pressure malaon ni. Dia kena bagi tugasan kat malaon ni. Yang paling baik, jadikan malaon ni pengerusi jawatankuasa mengkaji kaedah perlantikan SUK. Tengok apa cadangannya.....

Khalid seorang yang bijak. Setakat Khusrin keparat tu dia boleh makan. Sepuluh Khusrin keliling dia pun dia tak heran. Ala malaon Khusrin ni pass UKM saja. Silap-silap "3rd Class Honours"... ha ha ha. Cakap orang putih berterabur macam keling botol.. Masuk U pun sebab spesis Melayu, bukan sebab otak cerdik. Kalau kat Singapore jawatan Kerani Besarpun belum tentu dia dapat.

Jadi Khalid Ibrahim, tak perlu risaulah dengan malaon ni. Dia sekor tak boleh mengganggu gugat Kerajaan PR Selangor. Tapi AWAS....jaga-jaga Hassan Ali.... jangan biarkan dia bersahabat dengan Khusrin....