Jumaat, 3 Julai 2009

Kepada Nasrudin Tantawi.... Jangan Hampiri Zina....

Kepada

Yang Mulia Syeikh Nasrudin Tantawi,

Ketua Pemuda PAS,

Ibu Pejabat PAS,

Jalan Raja Laut,

Kuala Lumpur

Assalamualaikum Tuan Syeikh Tantawi,

Saya minta maaf kerana menulis surat terbuka kepada Tuan Syeikh dengan menggunakan bahasa melayu harian yang biasa saya gunakan. Saya tak tau berbahasa arab yang membahasakan diri 'ana' dan 'ente'. Nak gunakan bahasa orang putih pula saya meluat berbahasa itu dengan orang yang sebangsa dengan saya, lagipun apa yang saya dimaklumkan Tuan Syeikh pun nak sebut 'intellectual discussion' pun berbelit lidah.

Apa yang ingin saya sampaikan dalam surat ini adalah berkenaan dengan 'intellectual discussion' atau 'wacana  intelek' antara pihak Tuan Syeikh dengan Pemuda Umno. Saya yang hanya menghafal surah al-Fatihah dan surah-surah lazim jauh sekali dari berstatus ustaz, amat tidak setuju dengan hal ini. Bagi saya biarpun dalam apa bentuk dan cara serta nama, ianya akan menjurus kepada Kerajaan Perpaduan yang Syeikh Besar anjurkan.

Saya tidak bersetuju kerana Umno itu adalah parti orang melayu bodoh dan jahat yang tiada hala tuju sebenar serta tiada pegangan dan prinsip. Parti itu adalah parti toghut yang salah guna kuasa, pendendam hebat, menganiaya penyokong sendiri dan lawan, rasuah besar, membiarkan orang melayu miskin dan perampas kuasa apabila hilang kuasa di samping menipu dalam berbagai bentuk dan cara. Saya tidak pandai berhujah dan amat sukar berhujah dengan golongan Tuan Syeikh yang pandai dan serba tahu, lebih-lebih lagi hukum hakam. Jadi saya hanya boleh berpesan.

Cuba Tuan Syeikh renungkan kias saya ini. UMNO ini boleh diibaratkan sebagai seorang perempuan muda . Perempuan ini tentunya cantik dipandang, gebu, seksi dan menawan siapa saja yang melihat hatta orang yang bergelar ustaz dan syeikh. Gaya dan lenggok langkahnya memang melelehkan air liur bila terpandang. Kalau dalam bilik gelap atas ranjang jangan ceritalah kehebatannya. Tapi buruknya dia berkerja menjadi pelacur mewah. Biarpun dia mengatakan dia kerja apapun, dia tetap perempuan jalang.

Cuba Tuan Syeikh fikir apa hukumnya memandang perempuan jalang ini dengan pandangan panah asmara dan bersalam menyentuh kulit gebunya dengan berahi. Yang  saya tahu Tuan Guru Nik Aziz yang saya amat hormati menyebut "haram hukumnya" seperti menyentuh api neraka. Tapi Tuan Syeikh dilihat amat galak sehari dua ini untuk bukan saja melihat dan bersalam tapi Tuan Syeikh hendak berkawan dengannya. Konon dengan berkawan, boleh berdakwah kepadanya. Hiii..... seram saya dengar ....... Ini mengundang fitnah besar Syeikh... Menghampiri zina...... Kan ada ayat Quran mengatakan ".....janganlah kamu menghampiri zina...."

Jangan...jangan.... Kalau dah berjumpa perempuan jalang ini, entah apa godaannya saya takut Tuan Syeikh akan terzina dengannya . Habis Syeikh.... Dulu orang yang lebih besar Syeikhnya dari Tuan Syeikh dah terkena, walaupun tak ditangkap basah semasa di dalam bilik gelap dengan perempuan jalang ini, tapi perempuan jalang ini amat megah bercerita kepada ramai orang yang dia boleh menggoda dan mengadakan hubungan dengan syeikh-syeikh besar dan telah tawar menawar harga untuk berzina. Mohon dijauhkan Allah dari semua fitnah itu......

Lebih baik syeikh bersama mengukuhkan hubungan dengan Pemuda PKR dan DAP. Buatlah intellectual discussion dengan mereka, ketatkan lagi ikatan dengan mereka. Walaupun perempuan jalang ini dan kawan-kawannya mengatakan PKR itu anjing dan DAP itu babi (Cis!!! perempuan jalang memang mulut jahat!!!). Tapi tak apa, tidak haram memandang dan menyentuh anjing dan babi. Tiada nas Al Quran yang Tuan Syeikh hafal dan faham menyatakan hukum memandang dan menyentuh dua makhluk Allah ini. Kalau tersentuhpun boleh disamak sahaja dan tidak berdosa.  Samak tidak susah hanya perlu air tanah dan air bersih. Cuma orang Melayu saja yang berasa menyamak itu susah dan berat seperti mengandar dua ekor babi hutan. Walaupun perempuan jalang ini suka togok arak berjenama mahal dan mengangkang pada jantan-jantan sial tak kira bangsa, tapi perempuan jalang ini takutkan anjing dan jauhi babi kerana babi haram dan jijik. 

Justeru, saya ingatkan kepada Tuan Syeikh, janganlah Tuan Syeikh berangan untuk bertemu dan bercanda dengan perempuan jalang ini walau apapun niat Tuan Syeikh. Lebih banyak mudarat dari manafaat. Nanti bau minyak wangi perempuan jalang ini melekat pada serban dan kot malah necktie Tuan Syeikh yang Tuan Syeikh tempah khas untuk bercandle light dinner dengannya. Kalau ditangkap basah masa bersama dengan perempuan jalang ini, bukan saja Tuan Syeikh tak dihormati lagi. Malah Syeikh Besar pun akan buruk namanya kerana dia telah merestui cadangan Tuan Syeikh untuk bertemu dengan perempuan jalang ini. Takkan tuan syeikh nak nikah dengan perempuan jalang ini biarpun dia cantik dan menawan. Malulah orang bercerita Tuan Syeikh kena tangkap basah dan kawin dengan perempuan jalang yang terkenal satu dunia dengan kejalangannya.

Akhir kata kepada Tuan Syeikh, jauhilah zina. Sampaikan salam saya kepada Syeikh Besar dan Syeikh Kedua Besar dan pesan saya pada mereka berdua supaya mengasah lidah dan sekiranya lidah mereka ada cabang, silalah memotongnya.

Sekian, Wassalam

Yang benar,

Lee Copper

Ahli PAS No 367xxx

Member Since April 1994

 

Khamis, 2 Julai 2009

Ulamak Buta Perut........

Aku betul-betul tak faham lah. Katanya Kerajaan Perpaduan atau Unity Government (UG) dengan UMNO (yang dikemukakan oleh Presiden Pas Hj Hadi dan dianuti dengan taat oleh golongan yang mengaku ulamak dalam PAS) telah dibatalkan. Yakni tutup cerita!!! Tiada lagi UG.
Tapi aku rasa UG ini hanya ditangguh saja. Hanya untuk meredakan kemarahan ahli dan penyokong sahaja. Aku tidak yakin isu UG telah dibuang dari hati dan benak penganjur-penganjurnya kerana:-
  1. Presiden PAS Hj Hadi yang kononnya telah kemukakan satu gagasan pemikiran hebat, iaitu UG (yang sekiranya berjaya, beliau akan menjadi Presiden PAS terkemuka dan hebat di abad ini!!!!) tidak memohon ampun dan maaf langsung kepada ahli-ahli dan penyokong-penyokong PAS dan Pakatan Rakyat semasa pengumuman dibuat olehnya, walaupun itulah yang sebaik-baiknya. Kelihatan Hj Hadi tidak puas hati gagasan hebatnya dicemuh dan ditolak begitu saja oleh kepimpinan lain dalam PAS dan PR.
  2. Timbalan Presiden Nasharudin Mat Isa, seorang yang terlalu banyak dosanya pada PAS dan PR. Beliau adalah orang hadapan dalam UG ini di samping menjadi broker perpaduan. Beliau telah memberi kenyataan bahawa UG telah ditutup sebelum pemilihan (bagi menjamin kemenangan) dan apabila telah mengekalkan jawatan, beliau telah membuka topeng dan menunjukkan muka hodoh beliau yang sebenar sehinggalah dikejutkan oleh Tuan Guru Nik Aziz supaya keluar PAS. Beliau bukan sahaja mesti mohon ampun dan maaf tetapi beliau mesti meletak jawatan sebagai Timbalan Presiden kerana kemenangannya adalah kerana tipu daya dan membohongi perwakilan parti.
  3. Setiausaha Agong PAS Mustafa Ali mestilah meletak jawatan sebagai SUA dan menjadi ahli biasa, kerana sejak Hj Hadi memegang jawatan sebagai Presiden PAS, beliaulah yang menjadi presiden 'de-facto'. Begitu juga semasa PAS berkuasa di Terengganu, Mustafa Ali sebagai Exco Kanan lagaknya mengalahkan Menteri Besar. Jadi gagasan UG ini adalah ilham bersama beliau dengan Presiden.

Apabila isu UG ini dikatakan ditutup, pemimpin di atas telah menggunakan leftenan-leftenan mereka untuk melancarkan perang gerila dengan membuat serang hendap kecil-kecilan seperti apa yang dikatakan oleh Ketua UlamakPAS Terengganu dan UG Versi Tantawi iaitu "intellectual discussion" dengan Pemuda Umno.  

Isu UG ini sebenarnya masih dibincang di kalangan ahli. Yang jelas kelihatan di peringkat bawahan, golongan ustazlah yang banyak mempertahankan UG ini. Di peringkat atasan, golongan ulamak pula yang menganjur dan menjaja UG kecuali TGNA sahaja yang menentang.

Bagi aku golongan ulamak yang gilakan UG ini adalah ULAMAK BUTA PERUT........

 

Rabu, 1 Julai 2009

Ketua Pemuda PAS Pamerkan Kebodohan

Aku baca Malaysian Insider...... Nah keluar cerita ni... PAS faction determined to talk to Umno.

Tak habis-habis lagi cerita Muzakarah, Mukabalah dan entah apa-apa istilah lagi yang mengelirukan. Puak-puak ulamak dalam Pas ni aku nampak masih lagi laparkan Kerajaan Perpaduan. Sepatutnya dah tutup cerita. Tapi mereka buat versi baru. Versi yang menonjolkan tahap profesional tinggilah kononnya. Versi Tantawi.

Muzakarah dan Mukabalah dah jadi "Perbincangan Intelektual" (Intelectual Discussion). Aku rasa perjumpaan versi Tantawi ini serupa juga dengan muzakarah atau mukabalah yang akan berakhir kepada Kerajaan Perpaduan. Satu tindakan bodoh dari segi politik dan dibuat dalam masa yang paling tidak sesuai. 

Perjumpaan Versi Tantawi ini memberi kelebihan politik pada Umno, khususnya Pemuda Umno. Udah tu Ketua Pemuda Pas hanya jumpa Naib Ketua Pemuda Umno. Kenapa jumpa dengan Naib Ketua? Ketua Pemuda Umno pergi mana? Ust Nasa Tantawi tak dak standard jumpa dengan KJ ke? Ini tunjukkan Ust Nasa Tantawi saja yang lapar dan bulur nak jumpa Pemuda Umno. 

Ust Nasa Tantawi menyebabkan Pemuda Pas terhina kerana berjumpa dengan orang yang rendah taraf darinya....... 

Sah!!! Ulamak pencinta Kerajaan Perpaduan adalah jenis manusia yang DEGIL TAK BERTEMPAT. 

TERGEMPAR ! DUN PERAK BUBAR ?........

Ini aku ambik dari PakKaramu tanpa kebenaran........ Maaf Pak!!!  Menurut PakKaramu macam ni..........

Salam


BERITA TERGEMPAR ! DUN PERAK AKAN BUBAR WAKTU YANG SANGAT DEKAT, TIMBALAN PERDANA MENTERI MUHIDEN YASIN DI JANGKA BERJUMPA SULTAN PERAK ESOK INI EKORAN ADA ADUN PERAK YANG MENYERTAI PR KEMBALI

JIKA BERITA INI DI SAHKAN DENGAN KADAR SEGERA MAKA ADA KEMUNGKINAN DUN PERAK AKAN DI BUBARKAN MINGGU HADAPAN, SEJAK MINGGU LEPAS NIZAR SUDAH BERJUMPA DENGAN ADUN YANG TELAH MELOMPAT BALIK DENGAN CARA SENYAP

KITA TUNGGU BERITA GEMBIRA INI DENGAN BERLAPANG DADA DAN JIKA IA MENJADI KENYATAAN MAKA IA AKAN MENAMATKAN MENTERI BESAR MAHKAMAH YANG DI SANDANG OLEH ZAMBRY, WALAU APAPUN PAK KARAMU YAKIN IA AKAN MENJADI KENYATAAN

PAK kARAMU JUGA TELAH BERHUBUNG DENGAN ORANG TERTENTU DI KL DAN BELIAU HANYA MENYEBUT AKAN BUBAR MINGGU HADAPAN, DI TANYA SAMA ADA SELEPAS PILIHANRAYA MANIK URAI ? BELIAU MENYATAKAN ITU MENGIKUT BUDI BICARA SPR JIKA LAPORAN DI BUAT DENGAN KADAR SEGERA , JADI SEKARANG KITA TUNGGU


karangan ~PakKaramu~ pada 6/30/2009 10:57:00 AM

Aku antara percaya dengan tidak sama banyak. Hal bubar DUN ni dah jadi cerita yang anti-klimaks. Aku tidak menaruh harapan lagi sejak Sultan Perak tolak permohonan DS Nizar dulu. Nak harap MB Darlie mintak bubar DUN, mati hidup balik pun dia tak mau. Itu sebab dia komplot dengan polis untuk usung Speaker (Original) Sivakumar keluar dewan.

Head band "BUBAR DUN" aku ada, aku pakai masa-masa tertentu.......

Kalau bubar DUN terjadi sungguh dalam masa terdekat ini, blog MB Darlie kena tutuplah. Betul ke Chairman Kaga.


Isnin, 29 Jun 2009

Bagaimana Untuk Kuatkan UMNO?




Umno kalau bersungguh-sungguh mahu dikuatkan, depa mesti kuatkan Puteri Umno. Puteri Umnolah jadi penarik untuk orang ramai masuk Umno.

Puteri Umno mestilah diketuai oleh gadis muda belum kahwin yang cantik, menawan dan popular. Meleleh ayaq lioq kalau tengok. Artislah senang cerita........ Lihat foto. Bukan bini orang umur 30an yang tembam gedebok jalanpun tak larat. AJK Puteri pun sama, had umur 25 tahun dan belum kahwin.  

Kalau  depa menjadi Ketua dan AJK Puteri, dengan otomatiknya ramai yang daftar untuk jadi ahli Pemuda Umno. Berduyun-duyun lelaki tua miang akan masuk Umno. Semua nak aktif dan nak rebut jawatan. Kot-kot boleh menyendeng Puteri-puteri Umno yang jambu-jambu ni. 

Kalau Puteri-puteri jambu ni buat roadshow untuk tambah keahlian Umno, tentu ramai berbaris untuk mendaftar. Kalau Umno bangsat sangat, yuran masuk RM100/- dan yuran tahunan RM24/- pun depa tak heran nak bayar. Silap-silap haribulan ahli-ahli PAS yang merapu tak dapat tarbiyah, pakat jadi ahli Umno.

Kalau buat macam ni Umno tak payah lobi PAS untuk Kerajaan Perpaduanlah, Ketuanan  Melayulah..... pertahan kedaulatan Rajalah....... Apalah...... Tak payah semua tu......

Tapi ingat!!!!  Undi belum tentu........