Khamis, 6 Ogos 2009

PAS BODOH KERANA HASSAN ALI

Hassan Ali dah buat satu hai yang besaq. Dia pangge Sidang Akhbar bantai Ronnie Liu. Suruh Ronnie Liu letak jawatan dan gesa MB Khalid pecat Ronnie jika dia tak mau letak jawatan.

Apa ni? Hassan Ali ingat dia besaq sangat ka? Apa dia ingat dia hebat dari MB ka? Atau dia nak ugut MB Khalid, kalau tak dengaq cakap dia, ADUN PAS Selangor nak keluar dari PR, team-up dengan UMNO, Hassan Ali jadi MB. Atau paling kurang bagi dia jawatan Timbalan MB Selangor. Betoilah Hassan Ali ada PHD - Perangai Hasad Dengki.

Bab arak dan juai arak yang Hassan Ali cakap, aku sokong dia. Tapi bab pangge Sidang Akhbar tu memang aku angin kat Hassan Ali. Dia tunjuk pandai. Dia dah buka lubang kat musuh. Tau sapa musuh.....? UMNO dan BN lah....... bukan DAP....... musuh PAS bukan DAP...... musuh PAS adalah UMNO dan BN. 

Kalau dia tak setuju dengan Ronnie Liu, dia boleh pi pejabat Ronnie Liu..... bukan jauhpun pejabat depa berdua...... tanyalah Ronnie..... bincanglah macam orang Islam yang bijak dan berhikmah (bukan macam orang Melayu UMNO Bangsat)..... kalau marahpun maki dialah.... cakaplah apa suka kat Ronnie...... kalau dia pelempang Ronnie pun tak dak hai punya...... bukan ada orang nampak kecuali pembantu Ronnie..... perkara ni boleh settle punya.

Tapi pangge wartawan hurung dia kendian cakap ikut suka dia macam dia presiden parti..... Maka heboh lah berita keluar macam ni.... ni..... dan ni......  Lagu ni Hassan Ali memang haram jadah...... memang sial...... memang bangsat...... lepaih tu kata semua orang PAS Selangor dah setuju cakap dia....... piraah!!! Pembohong!!! Tengok ni.....

Ciss Hassan Ali bangsat..... Hassan Ali saja nak bagi penyokong PR konfius ka? Ni dekat dengan PRK Matang Pasiaq dia nak buat hai...... Awat Hassan Ali kesian kat UMNO ka? Selalu kalah PRK.... jadi dengan cara ni kat Matang Pasiaq, UMNO boleh menang kot. Dia nak buat dajai ka?

Syeikh Besar PAS Abdul Hadi Awang TOLONGLAH.... TOLONGLAH... TOLONGLAH.... ambik perhatian sangat-sangat hai ni. Kalau setakat kenyataan macam ni NP Salahudin Ayub  dalam Bernama tak dak guna. 

Nasihat Lim Kit Siang, orang tua DAP memang baguih. Perkara baik dan baguih tak kira dari sapa kena ikutlah....... Tengok dia kata apa.......

"It is best that Pakatan Rakyat problems whether at the state or local level should be addressed and resolved at the respective levels through internal Pakatan Rakyat channels and mechanism, failing which, they will have to be addressed by the Pakatan Rakyat national leadership. The Pakatan Rakyat Leadership Council will have no choice but to meet if this problem, for instance, cannot be resolved at the Selangor PR state level".

TAK KAN LAH BENDA MACAM NI PUN PEMIMPIN PARTI ISLAM TAK DAK AKAI NAK PIKIAQ. HARAP MENGAJI KITAB BERLAMBAK-LAMBAK  TAPI TAK TAU NAK APPLY KA?HASSAN ALI LETAK JAWATAN JUGAKLA....


Aku memang tak percaya pada Hassan Ali. Timbui macam-macam hai dan banyak kali Hassan Ali pun masuk jarum. La ni timbui lagi, siap buat sidang akhbar dalam hal Ronnie Liu. Wah..... besaq dan hebat sangatkah Hassan Ali. Dia ni ejen UMNO kot..... Eloklah kalau diapun letak jawatan sebagai Exco Selangok dan PJ PAS Selangok. Ramai boleh ganti dia.

SYEIKH BESAR PRESIDEN PAS, tak dak komen ka? Malaih cerita banyak baca di bawah ni.....

Hasan Ali Sedar Dirilah Sikit!

 Dengan kedudukan sebagai Pesuruh Jaya PAS Selangor, Hasan Ali mempunyai kelebihan dalam menentukan hala tuju Pakatan Rakyat. Dia sepatutnya rasa bertuah, kerana Hj Hadi masih memberinya peluang menjadi PJ. Jika diikutkan senioriti, ramai lagi orang lain yang layak. Jika dibandingkan kelayakan akademik dan sumbangan kepada PAS pun, ramai lagi orang yang layak. Mungkin satu-satunya kelebihan HasanAli, kerana dia pandai bercakap. Dia motivator. Namanya pun tersohor sebagai pioneer dalam bidang motivasi di negara ini. Inilah kelebihan
yang tidak mampu ditandingi oleh orang lain.

Namun, petah bercakap, bijak berpidato sahaja bukanlah jaminan kecemerlangan dalam kepimpinan. Benar, Hasan Ali mempunyai kelayakan akademik yang tinggi. Namun, gabungan pencapaian akademik dan kehebatan pidato beliau, setakat ini masih di tangga ’Kurang memuaskan’. Jika ada buku rekod yang perlu ditandantangani, maka masih banyak perkara yang dia kena pertingkatkan. Jika dia ada KPI, masih banyak yang belum tercapai.

Sebagai exco yang agak kanan, Hasan Ali sepatutnya menjadi nadi dan tonggak kepada kerjasama PR. Tapi malangnya, dia selalu bercakap bagaikan lidah Umno. Cuba anda lihat reaksi Hasan Ali terhadap beberapa insiden yang menimpa Pakatan di Selangor. Bermula isu Elly…apa kata beliau? Kemudian isu MB: Cow and Car…apa kata beliau? Terkini isu arak ini…apa kata beliau? Anda boleh mencari kembali, tak perlu saya notakan di sini. Namun, semuanya bernada
pesimis dalam mengukuhkan Pakatan. Maka, tak hairanlah ada pihak beranggapan Hasan Ali membawa suara Umno dalam Pakatan!

Baiklah, saya ingin menyentuh isu arak. Isu ini hangat sekali di negeri Uncle Carls ini…he…he…nama baru untuk Selangor. Saya gelihati dengan kenyataan media PAS Selangor (atau kenyataan media Hasan Ali?) hari ini, bahawa Ronnie Liu patut digugurkan. Wah…nampaknya Hasan Ali mengajar kita melakukan sesuatu mengikut kepala masing-masing. Selepas ini, jika ada ahli PAS di peringkat cawangan atau kawasan tidak berpuas hati dengan beliau, maka buat
sahaja PC, panggil para wartawan…baru ada jalan!

Saya gelihati dengan isu ini. Bagi saya, Ronnie Liu jika benar mengarahkan PBT berkenaan memulangkan minuman keras (tapi beliau mengatakan itu adalah sabotaj!), maka itu adalah pertanda kejahilan seorang non-muslim. Harus dipasak dalam minda Hasan Ali, Selangor bukan negara Islam. Selangor adalah sekular. Ronnie Liu juga bukan seorang Islam, bahkan dia juga bagi saya bukannya seorang zimmi. Maka, tindakan Hasan Ali sepatutnya lebih berhemah. Jangan menunjuk lagak dalam kondisi seperti ini, kerana kedudukan PR sendiri tidaklah kukuh.
PAS sendiri adalah lemah tanpa sokongan kaum Cina dan India. Adakah Hasan Ali sedar implikasinya? Atau Hasan Ali memang mahu Pakatan tumbang di Selangor?

Di sebalik Hasan Ali sibuk dengan isu penjualan arak ini, dia patut lebih alert dengan ribuan pekerja Islam yang berkerja di kilang arak. Ya…mereka berkerja membuat arak! Bahkan saya diberi tahu, ada Persatuan Pekerja Islam Carlsberg…ini yang lebih aula bagi seorang Exco Agama dan Adat Melayu seperti beliau tangani. Apakah hukumnya mereka berkerja membuat, memasar dan membekalkan arak? Jawaplah Hasan Ali…jangan tak jawab.

Apakah Hasan Ali sedar, bahawa menyelamatkan ribuan umat Islam (bayangkanlah, seorang bapa membawa balik rezeki haram kepada keluarganya dari sumber arak!), sepatutnya lebih utama untuk diselamatkan oleh Hasan Ali daripada entah berapa kerat yang 50:50 sama ada akan membeli arak atau tidak. Namun, setakat ini tiada kedengaran pun inisiatif Hasan Ali untuk menyelamatkan para pekerja yang berkerja sebagai tukang buat arak ini. Malulah Hasan Ali…anda bercakap berdegar-degar, rakyat sendiri berkerja di kilang arak!

Apa, daif sangatkah kerajaan negeri Selangor? Kutipan zakatnya sahaja khabarnya ratusan juta. Takkanlah Hasan Ali tidak mampu berfikir untuk menyelamatkan para pekerja Islam di kilang arak ini dengan dana zakat? Takkanlah sultan Selangor tidak berkenan menyelamatkan rakyatnya dengan wang zakat? Takkanlah Pusat Zakat Selangor tak boleh beri kerjasama kepada Hasan Ali dalam rangka menyelamatkan umat Islam dari terus berkerja di kilang arak? Takkanlah MB Selangor tidak akan menyokong usaha ini? Takkanlah Ronnie Liu dan DAP akan membuat demonstrasi agar Hasan Ali tidak menyelamatkan umat Islam di kilang arak?

Ini baharu sedikit yang kita paparkan, yang sepatutnya isu ini digegerkan oleh Ketua Dewan Ulama PAS Selangor dan Pemuda PAS Selangor. Jangan hanya tahu mengajar kitab fikah di masjid dan surau. Jangan hanya tahu menghukum itu haram dan ini haram. Ini…sudah jelas lagi nyata, mereka berkerja di kilang arak, membawa lori arak…apakah hukumnya? Adakah Ketua Dewan Ulama PAS Selangor tak tahu…takkan saya nak bagi hadis kepada beliau? Tidak kah mereka pernah menasihati Hasan Ali? Atau mereka pun bagaikan ’lembu kenyang’ juga?

Di samping itu, saya nak bertanya kepada Hasan Ali, mana dia segala perancangan untuk anak-anak muda, remaja, belia dan beliawanis Selangor. Dahulu, semasa dok berkempen, bukan main lagi dok bagi tahu, segala macam statistik tentang kerosakan akhlak remaja dan muda-mudi
Islam. Yang berpeleseran, bersekedudukan tanpa nikah, bohsia, mat rempit dan sebagainya. Kini, kamu sudah ada kuasa, maka kenapa senyap sahaja? Gunakanlah segala kepakaran dan ilmu anugerah Allah itu untuk kebaikan rakyat Selangor. Sampai hari ini, remaja berpeleseran masih bersepah, termasuklah di Dataran Shah Alam, di taman-taman tasik dan di mana-mana. Merempit masih menjadi-jadi. Takkanlah semua statistik itu hanya berguna semasa kempen pilihan raya sahaja kot?

Justeru itu, maaf…sehingga kini, saya boleh bagi markah paling tinggi pun ’C-’ sahaja kepada Hasan Ali. Jika Halimah Ali saya bagi ’B+’. Iskandar Abdul Samad pun saya boleh bagi ’B’. Sebab apa? Sebab sampai kini tiada satu usaha bersunggih-sungguh dan gerak kerja konstruktif daripada Hasan Ali untuk memanfaatkan jawatannya demi kebaikan rakyat Selangor. Tiada satu tindakan bersepadu dikemukakan, misalnya membentuk Modul Pendidikan Remaja….yang ada …memang tak ada apa-apa. Hasan Ali hanya ghairah dengan forum perdana lagendanya. Masih ghairah memanggil orang mendengar celotehnya…aduh…adakah ini Hasan Ali yang aku undi?

(Nota: Masih banyak lagi yang boleh diperkatakan…anda tunggulah, insya-Allah. Mudah-mudahan teguran ini akan sampai kepada Hasan Ali. Ini teguran dari pengundi Hasan Ali, yang mungkin jika saya tidak mengundi beliau, maka beliau masih bukan seorang YB! Jadi, sedar
dirilah sikit.)

Oleh: Huzaifah Ahmad Yamani

Dari: PerakExpress

Rabu, 5 Ogos 2009

MUSA HASSAN A/L SYEIKH MUQADDAM

Musa Hassan adalah KPN @ Ketua Polis Negara @ Ketua Pengawal Najib adalah anak lelaki kepada Hassan Azahari. Hassan Azahari ini mengendalikan sebuah program tv mengajar kanak-kanak mengaji al-Quran yang diberi nama Muqaddam di RTM dalam tahun 70an dan 80an. Bersesuai dengan nama program tv itu, maka Hasan Azahari sesuai dipanggil Syeikh Muqaddam. Syeikh Muqaddam ini kiranya selebriti tv zaman dulu kala, tv Zamry-Nizar (hitam-putih).
Dibangkitkan hal Syeikh Muqaddam ini bukan apa...... puncanya KPN yang memulakan. Sila baca Utusan Bodohkan Melayu!!! KPN kata:-
SEPANG 4 Ogos - Polis akan mengambil tindakan tegas terhadap ibu bapa yang mengeksploitasi anak-anak mereka untuk menyertai perhimpunan haram Sabtu lalu, mengikut Akta Kanak-Kanak 2001.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan berkata, pihaknya akan menyiasat sejauh mana kebenaran itu dan jika didapati pihak penganjur dan ibu bapa menyalahi peruntukan undang-undang, mereka akan didakwa di mahkamah.

"Kita sudah beberapa kali memberi amaran, mana-mana pihak yang meletakkan kanak-kanak dalam keadaan bahaya menyertai perhimpunan sedemikian adalah menyalahi Akta Kanak-Kanak 2001.

"Ini masalah orang dewasa, kenapa nak heret anak-anak sekali, kanak-kanak adalah bersih tidak mengenal betul atau salah dan kalau mereka diajar cara tak betul, maka sampai dewasa pun mereka akan tak betul," tegasnya.

 
Aku amat benci pada Musa Hassan sebagai KPN kerana dia tidak menjalankan tugasnya secara professional. Dia telah:-
1.  Menjadikan PDRM bekerja dan bertindak mengikut suruhan dan kemahuan ahli politik jahat dari UMNO. 
2.  Dia naik pangkat sehingga menjadi KPN kerana kuat bodek pegawai atasan dan pemimpin politik berkuasa, terutamanya Mahathir. Dalam kes Anwar Ibrahim dia jadi Pegawai Penyiasat usung tilam
3.   Dia dikatakan terlibat dengan kongsi gelap di Johor. Rujuk Malaysia-Today banyak cerita dalamnya.
4.   Jenayah menjadi-jadi semasa dia KPN kerana balasan Allah Taala kepada rakyat Malaysia kerana melantik seorang yang tidak layak.
5.   Tamak jawatan kerana masih berharap kontrak jawatannya sebagai KPN dengan menekan kerajaan dengan tindakan pelik, lihat Blog Lim Kit Siang. Sekaligus melambatkan kenaikan pangkat pegawai bawahannya. 
Musa Hassan ini memang dibenci oleh ramai orang, terutamanya penyokong Pakatan Rakyat. Bermakna hampir 50% dari rakyat Malaysia. Orang yang dibenci orang ramai tentunya berwatak jahat? Tidak amanah? Salah guna kuasa? Bodek? Tamak? Munafiq? Adakah sikap dan perangainya itu boleh dikaitkan dengan bapanya? Bapanya tak ajar dia kah? Sedangkan bapanya Syeikh Muqaddam yang terkenal 1-Dunia. Bapanya tanggung dosa perbuatannya kah?
Bagi aku tidak! Perbuatan salah anak tidak boleh disalahkan bapanya. Jika perangai dan sikap Musa Hassan dan lain-lain anak Syeikh Muqaddam seperti Fuad dan Jalaluddin tidak boleh dikaitkan dengan Syeikh Muqaddam, maka begitu jugalah dengan budak-budak yang hadir demo tu. Tak boleh salahkan bapa mereka.    

Selasa, 4 Ogos 2009

LHDN: SILA AMBIL TINDAKAN


Dengan berakhirnya demo Anti Isa, Lembaga Hasil Dalam Negeri telah mendapat peluang yang teramat baik. LHDN tidak perlu lagi menghantar pasukan membuat risikan selama berbulan-bulan untuk mendapatkan maklumat peniaga-peniaga yang menipu LHDN. Mereka menipu dengan memberikan penyata pendapatan yang jauh kurang dari pendapatan sebenar supaya cukai pendapatan yang dikenakan setiap tahun adalah sedikit sahaja.

Peniaga-peniaga yang dimaksudkan adalah ahli Persatuan Peniaga dan Penjaja Lorong Tuanku Abdul Rahman. Mereka seramai lebih kurang 200 orang telah rugi sebanyak RM500,000 pada hari Sabtu lalu akibat demo jalanan anjuran GMI. Jika dihitung, pukul rata pendapatan kasar mereka adalah RM2,500 sehari. Lihat kenyataan Pengerusinya, Kamarudin Ibrahim (tentu penyokong tegar UMNO Jahanam) dalam Berita Harian. Sekarang mereka secara terang-terang telah membuat pengakuan terbuka.

Banyak pendapatan mereka!!! Walaupun hanya berniaga kecil dan menjaja sahaja. Siapa kata peniaga  Melayu susah. Mereka tak susah. Tapi akibat dah dilatih oleh UMNO Jahanam supaya mengamal 'Budaya Susah", maka mereka sentiasa mengaku susah, susah dan susah. Tak pernah senang hanya susah setiap masa dan ketika.

Oleh itu supaya mereka lebih susah lagi, silalah Lembaga Hasil Dalam Negari membuat pemantauan dan siasatan terperinci ke atas tiap-tiap ahli Persatuan Peniaga dan Penjaja Lorong Tuanku Abdul Rahman bermula dari hari pertama mereka memulakan perniagaan sehingga ke hari ini. Pastikan tiada tipu helah. Jika ada keraguan kira semula dan kenakan cukai yang tertunggak dan denda mereka berganda-ganda. 

Aku sebagai orang Melayu (anti UMNO Jahanam) yang terpaksa bayar cukai pendapatan beribu-ribu setahun kepada LHDN amat dengki dengan golongan seperti ini. LHDN jangan duduk diam!!! Ambil tindakan!!! Mungkin berjuta-juta lagi cukai pendapatan tertunggak boleh dikutip dari mereka ini. Sekiranya mereka tidak mampu bayar tunggakan cukai, sita perniagaan mereka. Barulah peratusan pembayar cukai keturunan Melayu meningkat. Wang juta-juta itu boleh kerajaan peruntukkan untuk membersih dan mengindahkan Lorong Tuanku Abdul Rahman yang kotor dan jijik itu.


 

Bab Ni Orang Islam Kalah......


Churches want answer to Teoh's death

Headlines Opinion Mysterious death of Teoh Beng Hock 2009-07-31 18:41

LETTER

STATEMENT OF CONCERN ON THE SUDDEN DEATH OF MR. TEOH BENG HOCK

In recent days the Christian community in Malaysia has been truly appalled and saddened by the sudden death of Mr. Teoh Beng Hock in strange and unclear circumstances on the morning of 16 July.

The Prime Minister himself has personally promised Mr. Teoh’s parents that every effort would be made to find out the cause of the political aide’s death (NST, 29 July 2009). To this end the Government of Malaysia has convened an inquest to look into the circumstances of Mr. Teoh’s death and to inquire if anyone was criminally liable. At the same time, a Royal Commission of Inquiry will be set up to inquire into the investigatory procedures of the MACC.

Collectively as a community we want to express our deepest condolences and sympathies to the family of the late Mr. Teoh and our prayers go out to them for God’s grace and comfort to face this difficult period. We encourage church leaders to express their prayers and condolences to the family.

As Christian citizens of Malaysia we pray that Almighty God will guide the inquest and the Royal Commission of Inquiry to unearth the truth, to uphold justice and to bring closure to the very unfortunate death of a young man with a bright future ahead of him.

We also pray that the Lord God will help us to seek an end to the many deaths in custody that occur all too frequently in our prisons, detention centres and lock-ups. [According to SUARA RAKYAT MALAYSIA’s 2008 Human Rights Report, citing government statistics, in 2008 itself there were 13 cases of deaths in police custody while 255 deaths were recorded in prisons.]

The very least that must be demanded of the relevant authorities and which they in any event should at least do is to thoroughly investigate every loss of life in ambiguous circumstances while in the custody of our law enforcement agencies so that any element of foul play may be ruled out.

We call upon our fellow Christians in government and in the political parties to also seek to leave no stone unturned in seeking the truth of the death not only of Mr. Teoh but the many others who have died whilst in the custody of our law enforcement agencies. Every human life is precious in the sight of Almighty God. Every family of each deceased person has the right to know the truth behind the death of their loved one.

May we together in love and patience grapple with the issues of the day in seeking to act justly, to love mercy and to walk humbly before God (Micah 6 : 8). This is the very least that God demands of us.

Bishop Ng Moon Hing
Chairman and the Executive Committee,
Christian Federation of Malaysia
Petaling Jaya

31 July 2009

MySinchew 2009.07.31

Dari: mysinchiew.com


Jangan marah depa. Depa buat kenyataan yang patut untuk kepentingan umum di Malaysia. 

Cuma persatuan dan pertubuhan Islam yang berlambak-lambak kat Malaysia tak buat kerja, lebih-lebih lagi kalau isu itu melibatkan orang bukan Islam dan kerajaan BN...........
Ahad, 2 Ogos 2009

MUSA HASSAN: SILA LETAK JAWATAN


Hello Musa Hassan, hang letak jawatan lah. Hang tak layak jadi Ketua Polis Negara (KPN). Hang bukan KPN dalam erti kata yang sebenarnya. Hang adalah Ketua Pengawal Najib. Dahlah hang tak kerja untuk kepentingan rakyat, hang gunakan pasukan polis yang di bawah kuasa hang untuk jadi anjing UMNO. Masa hang jadi KPN lah jenayah paling teruk. Hang makan gaji buta ka? Nama macam nabi tapi perangai macam ...........i.

Hang ni sorang lagi Melayu Bangsat tak sedar diri..... Hang ingat hang buat semua ni hang boleh lepaih? Allah Taala akan ampun hang? Piraaaah....... Guru ugama mana ajaq hang, hang buat naya kat orang, hang akan dapat pengampunan Allah. Beratus ribu orang dok maki hang. Tak dak orang nak maafkan hang. Hang akan masuk neraka dan kekal di dalamnya.... Malah bapa hang Syeikh Muqaddam tu pun nganga tak boleh buat apa kalau hang dilempar masuk neraka jahannam.....

Mufti Melayu Purba, Harussani Zakaria boleh cakap saja ataih dunia ni. Diapun serupa akan dibakar dalam api neraka dan kekal di dalamnya. 

Aku tak pernah yakin dan percaya bahawa hang orang Islam, tapi Melayu Munafiq, serupa Harussani Zakaria, Ulamak Munafiq....

INGAT: Bertaubatlah..... letak jawatan.... jadilah pengemis di Jalan Tuanku Abdul Rahman supaya rakyat yang meluat kat hang boleh penyepak hang sebelum ampunkan dosa-dosa hang. Tanpa keampunan orang yang hang buat naya, Allah tak kan ampunkan hang. Hang tak boleh lepaih....... hang tak boleh lepaih....... hang tak boleh lepaih.... Orang Munafiq akan dibakar dalam  neraka jahannam dan kekal di dalamnya. 

TAHNIAH DAN SYABAS PARA DEMONSTRAN


Ucapan TAHNIAH dan SYABAS pada semua yang hadir menjayakan Himpunan Mansuhkan ISA pada 1 Ogos 2009. Anda semua pejuang tulen.

Yang tak hadir..... hanya bersama para demontran di hadapan screen komputer bila lagi nak bersama dengan batang tubuh? Lihat komen MSK.