Sabtu, 22 Ogos 2009

UMNO DAH GABRA DI MATANG PASIAQ - 7 : Pendedahan Siapa Isteri Kedua Rohaizat

Malaysiakini semalam melaporkan tentang hubungan Rohaizat dengan seorang wanita seperti yang disebut oleh Ketua Pemuda Pas, Nasrudin Hasan. Nasrudin menyebut nama ‘Hafizah’, manakala laporan Andrew Ong dalam Malaysiakini menyebut ‘Rafizah Mohd. Ali’.

“The candidate’s rivals from PAS have claimed that Rohaizat registered his second marriage to a woman known as ‘Rafizah Mohd Ali’ which the latter has denied.

Rohaizat pula menafikan cerita tersebut dan memberitahu bahawa dia hanya mempunyai seorang isteri yang bernama Khairul Niza Abdul Razak, seorang Pensyarah di Universiti Sains Malaysia Pulau Pinang.

“I don’t have a wife by the name of Hafizah… my wife is Khairul Niza Abdul Razak and I never got married in 2005,” Rohaizat told reporters.

Apa cerita yang sebenarnya?

Team Perakexpress semalam telah menemubual mereka yang terlibat untuk mendapatkan cerita sebenar dari keluarga ‘Hafizah’ ataupun ‘Rafizah’ sendiri.

Rohaizat mempunyai asas untuk menafikan cerita tersebut kerana dua nama tersebut bukan nama sebenar isteri keduanya. Nama sebenar wanita tersebut ialah Norfaezah binti Mohd. Ali. ‘Hafizah’ adalah nama timang-timangan dan nama panggilan dipejabat.

Bapa Norfaezah bernama Mohd. Ali bin Abdullah, dan ibunya bernama Embun. Norfaezah kini menetap di Kuala Lumpur manakala ibubapanya menetap di sebuah bandar di Pahang.

Memang benar, Norfaezah (selepas ini dipanggil Hafizah) pernah bekerja di pejabat milik Rohaizat. Malah Hafizah merupakan seorang pekerja yang cukup rajin dan diatas usaha beliaulah, syarikat Rohaizat dapat bernafas semula selepas kejatuhan akibat skandal Koperasi Pekebun Getah.

Kegigihan Hafizah menyebabkan beliau kadangkala terpaksa balik lewat, dan kesempatan ini telah dipergunakan oleh Rohaizat. Dengan pujuk rayu, Hafizah jatuh cinta kepada Rohaizat tetapi terpaksa menyembunyikan perkara ini dari pengetahuan isteri pertama Rohaizat. Rohaizat terpaksa menyembunyikan perkara ini, kerana dia bergantung harap kepada isteri pertamanya, kerana nama beliau telah disenaraihitamkan oleh pihak bank. Semua urusan pembelian seperti rumah dan kereta terpaksa menggunakan nama isteri pertamanya ataupun nama Hafizah.

Rohaizat telah membeli sebuah rumah di Bertam, Kepala Batas dan rumah tersebut telah didaftarkan diatas nama Hafizah. (Tinjauan kami petang semalam mendapati rumah tersebut telah disewakan kepada orang lain.) Hafizah menetap disini dan Rohaizat hanya datang apabila perlu.

Semasa menetap disini, ibu bapa Hafizah pernah datang dan meminta bertemu dengan Rohaizat. Dalam pertemuan tersebut, En. Mohd. Ali meminta mereka berkahwin selepas melihatkan hubungan yang sudah diluar batasan, tetapi Rohaizat enggan mengahwini Hafizah.

Kira-kira dua bulan selepas itu, Rohaizat pergi ke rumah En. Mohd Ali di Pahang, dan mungkin kerana keterlanjuran, bersetuju untuk mengahwini Hafizah, tetapi majlis perkahwinan tersebut dibuat secara sembunyi.

En. Mohd. Ali sendiri menjadi jurunikah, menikahkan anaknya Hafizah dengan Rohaizat. Tetapi perkahwinan tersebut tidak didaftarkan, sebaliknya hanya satu surat perjanjian dibuat untuk membuktikan Rohaizat dan Hafizah sudah berkahwin.

Tidak lama selepas perkahwinan tersebut, Bapa hafizah, En. Mohd. Ali telah berkunjung kerumah ibu bapa Rohaizat di Kg. Pelet, Seberang Perai, (dalam DUN Permatang Pasir), untuk memaklumkan bahawa anaknya telah berkahwin dengan Rohaizat. Tetapi kedatangan En. Mohd. Ali kerumah ibubapa Rohaizat tidak dilayan oleh mereka. Malah En. Mohd. Ali sekeluarga telah dihalau dari rumah tersebut oleh ibu dan abang Rohaizat.

Kecewa dengan perbuatan ibubapa Rohaizat, En. Mohd. Ali kembali ke Pahang dengan membawa Hafizah bersama mereka.

Namun, tidak lama kemudian, Hafizah mengambil keputusan untuk melarikan diri dan kembali kepangkuan Rohaizat. Mereka kemudian menetap di Sungai Aceh, Nibong Tebal kerana rumah di Bertam telah disewakan kepada orang lain.

Rohaizat hanya berjumpa Hafizah apabila perlu kerana terpaksa merahsiakan hal ini dari isteri pertamanya. Hasilnya, Hafizah mengandung.

Amat menyedihkan, apabila Rohaizat enggan mengaku bahawa anak dalam kandungan Hafizah itu anaknya, dan mendesak Hafizah supaya menggugurkan kandungan tersebut. Bayangkan, bagaimana perasaan seorang wanita yang diperalatkan untuk kepentingan wang dan nafsu, tetapi hanya di layan seperti perempuan simpanan.

Hafizah terpaksa menanggung segala penderitaan bersaorangan, manakala Rohaizat lepas tangan. Dan sekarang mahu menjadi Yang Berhormat!

Hafizah kembali ke Pahang dan menggugurkan kandungan tersebut.

Walaubagaimanapun, Rohaizat tanpa rasa malu, telah pergi menemui Hafizah di Pahang dan merayu supaya kembali kepadanya. Hafizah termakan pujuk rayu Rohaizat dan kembali ke Pulau Pinang. Tetapi selepas merasakan Rohaizat hanya mahu mempergunakannya, beliau mengambil keputusan untuk meninggalkan Rohaizat dan berhijrah ke Kuala Lumpur.

Inikah sikap seorang bakal pemimpin dari Umno?

Soalan ini sewajarnya ditujukan kepada Zahid Hamidi. Dalam the Edge, Zahid dipetik sebagai berkata,

“Even though he was struck off by the Bar Council, he has good qualities and values especially where family is concerned. We do not question the opposition on their candidate, and we can also do that. (Zahid Hamidi.) http://www.theedgemalaysia.com/political-news/147556-zahid-maintains-rohaizats-innocence.html

Sekarang bagaimana Zahid? Apakah ini kualiti dan nilai-nilai kekeluargaan yang cuba dipupuk, meninggalkan isteri tanpa nafkah dan penjagaan, menjadikan isteri sebagai perempuan simpanan, dan berkahwin, hanya untuk menghalalkan seks? Apakah ini nilai-nilai kepimpinan yang hendak ditonjolkan oleh Umno?

Dan kepada Shahrizat Jalil, Ketua Wanita Umno, apakah ini pemimpin yang hendak diketengahkan? Apakah kemenangan pilihanraya kecil itu lebih penting dari menjaga maruah seorang wanita? Apakah prinsip dan maruah seorang yang dipertanggungjawabkan untuk membela wanita itu perlu diketepikan, hanya untuk menang pilihanraya? Dan lebih teruk, apabila seorang yang terbabit dalam penganiayaan terhadap wanita, tiba-tiba disanjung dan dijulang oleh Menteri yang bertanggungjawab terhadap wanita?

Dalam NST, Shahrizat dipetik sebagai berkata, ““One thing that Malaysians must realise is that when it comes to electing a wakil rakyat (assemblyman) it is serious business.”

This is damn serious, Madame! I saw you talking to Nik Aziz on nomination day, asking for clarification on what Nik Aziz said about Umno. And I hope you realize, that what Nik Aziz said about Umno is true! And I hope you’ll tell people of Permatang Pasir, if this can happen to Hafizah, it can happen to their daughters as well.

Kalau Rohaizat boleh menipu isterinya, menipu Hafizah….apakah dia tidak mampu menipu rakyat Permatang Pasir? Malah pemimpin Umno sendiri sudah mampu ditipunya, sehinggakan dari Perdana Menteri, Timbalan Perdana Menteri…sudah tertipu.

Dalam Malaysiakini juga dilaporkan bahawa Rohaizat akan menyaman Nasrudin Tantawi sekiranya Nasrudin gagal membuktikan dakwaannya.

Fikir kembali, Rohaizat.

“Earlier, at Giatmara in Permatang Pasir, Rohaizat apologised to voters for his previous mistakes.” (NST)

Rohaizat perlu meminta maaf kepada Hafizah, bukan kepada pengundi Permatang Pasir. Pengundi Permatang Pasir tidak berhak untuk memaafkan kesalahan Rohaizat kepada Hafizah dan keluarga beliau.

“But thankfully, I have corrected my wrongdoings.” (NST)

Bullshit!! Kami berharap, Rohaizat dapat berjumpa kembali keluarga Hafizah dan meminta maaf, jangan sampai mereka datang ke Permatang Pasir menuntut maaf.

Cukuplah aib dan sengsara yang diperlakukan terhadap keluarga Hafizah. Perakexpress tidak akan menyiarkan gambar-gambar mereka kerana itulah perjanjian kami. Dan kami tidak mahu mengaibkan mereka lagi, cukup sekadar meminta Rohaizat menginsafi diri dan memohon maaf kepada keluarga Hafizah dan En. Mohd. Ali.

Dan sekiranya Rohaizat masih angkuh dan enggan mengakui apa yang telah dilakukannya, jangan terkejut sekiranya keluarga Hafizah sendiri akan tampil dipentas ceramah seperti yang dilakukan oleh Imam Ramlang Porigi dalam PRK Permatang Pauh yang lalu.

Anda masih mempunyai masa untuk bertaubat dan insaf, dan Ramadan Al Mubarak adalah masa yang paling sesuai untuk kita sedar dan melihat kembali apa yang telah kita lakukan. Lakukan perkara yang terhormat, sebelum berangan-angan menjadi Yang Berhormat.

diambik dari : PerakExpress

Jumaat, 21 Ogos 2009

Muka Ahli Neraka...?

Aku tengok Malaysia-Today : Misi Tawan Selangor: Projek Selamatkan Umat Islam by Bloggers Patriot kemudian disambung ke http://minaq-jinggo.fotopages.com/?entry=1907195

Aku jumpa foto di bawah:- 

No.2 dari kiri atau kanan

Bukan susah nak kenal Ahli Neraka. Allah SWT melalui RasulNya, Nabi Muhammad SAW telah memberi panduan mengenali Ahli Neraka. Nabi SAW telah menceritakan ciri-ciri dan sifat-sifat Ahli Neraka, mereka boleh dikenali di atas muka bumi ini lagi.

Mungkinkah makhluk yang besar macam beruang dan rupa macam Mamak Malbari juai nasi (lihat foto no. 2 dari kiri atau kanan) itu Ahli Neraka? Dia ada sifat dan ciri-ciri Ahli Neraka kah? 

Mungkin ramai yang kenai Malbari mengaku Melayu ini...... lihat posting aku di sini.....

UMNO DAH GABRA DI MATANG PASIAQ - 6 : Mantan SU BN Penang Tandatangan Surat Pembatalan Rohaizat Sebagai Peguambela & Peguamcara

Umno diminta mendapatkan penjelasan berhubung dengan kes pecah amanah calonnya, Rohaizat dari bekas pemangku Ketua Menteri Pulau Pinang di zaman BN.

Ini kerana, Pengerusi Jawatankuasa Disiplin Majlis Peguam yang membicarakan kes Rohaizat adalah Tan Sri Khalid Ahmad Sulaiman sendiri.

Tan Sri Khalid Ahmad Sulaiman adalah bekas Penang BN Secretary dan merupakan Pemangku Ketua Menteri selama 6 bulan dalam tahun 1979 ketika ketua menteri Lim Chong Eu berada diluar negara.

Beliau adalah peguam senior dalam senarai peguam dan beramal di firma guaman K Ahmad & Yong di Penang. Beliau mula didaftar sebagai peguam pada 22-2-1966. Beliau menerima darjah PSM yg menerima title tan sri bersama bekas hakim Mahkamah Persekutuan Tan Sri Malik Ahmad (Allahyarham) dan Ketua Hakim Mahkamah Tinggi Malaya (Chief Judge) wanita yang pertama Tan Sri Siti Norma Yaakob.

Pada 21.10.2007, New Straits Times telah melaporkan bahawa Tan Sri Khalid berkata, "I vouch that Diciplinary Board is totally independent from Bar Council in its decision making prosess". He further said, 92 lawyers were struck off the rolls over the last five years for serious professional misconduct including embezzling the money of their client. [terjemahan - saya berani katakan bahawa Lembaga Disiplin adalah benar-benar bebas daripada pengaruh Majlis Peguam dalam proses membuat keputusan. Beliau menambah, seramai 92 peguam telah dibatalkan daripada senarai daftar peguam semenjak 5 tahun lepas atas pelbagai kesalahan serius berkaitan profesion guaman termasuk menggelapkan wang amanah klien]

Pada 23/6/2004, Tan Sri Khalid Ahmad Sulaiman telah mempengerusikan panel 3 orang ahli Tribunal Siasatan Disiplin UMNO yang dilantik untuk menyiasat dakwaan salah laku bekas Naib Presiden UMNO, Tan Sri Mohd Isa Samad.

Pada 8/7/2004, beliau merupakan salah seorang anggota lembaga Disiplin UMNO yang dipengerusikan oleh Tan Sri Ahmad Rithauddeen. Pada 28/5/2008, agensi berita BERNAMA melaporkan bahawa Setiausaha BN Pulau Pinang, Tan Sri Khalid Ahmad Sulaiman telah menafikan khabar angin beliau menerima tawaran untuk bersama Kerajaan Pakatan di Pulau Pinang. Beliau dilaporkan berkata, "Hidup dan mati saya adalah untuk UMNO dan Barisan Nasional".
Kecaman-kecaman pemimpin Umno terhadap Presiden Majlis Peguam, Ragunath Kesavan yang mendedahkan perkara ini.

Dengan pendedahan ini bermakna, Umno tidak boleh menyalahkan Ragunath kerana pihak yang terlibat menyiasat dan mengambil keputusan memecat Rohaizat adalah pemimpin Umno sendiri.

Khalid menjadi pemangku Ketua Menteri Pulau Pinang semasa Lim Chong Eu adalah ketua menterinya. "Ketika Chong Eu bercuti, Khalid adalah pemangkunya,"

Khalid juga adalah Pengerusi Jawatankuasa Siasatan Lembaga Disiplin Umno ketika lembaga itu menggantung keahlian Tan Sri Isa Samad.

Pengerusi Lembaga Disiplin Umno adalah Tengku Ahmad Rithaudeen. "Maknanya, yang menggantung keahlian Rohaizat dari Majlis Peguam adalah pemimpin Umno sendiri. Takkan mereka nak aniaya Rohaizat kalau dia tidak bersalah,"

UMNO DAH GABRA DI MATANG PASIAQ - 5 : Calon BN

Kalau anak-anak kita berniat atau bercita-cita mahu menjadi peguam, maka syarat kelayakan perlu diberitahu kepada mereka terlebih dahulu. Selain dari mendapat ijazah undang-undang, mereka mestilah mempunyai rekod yang menunjukkan mereka adalah “a fit and proper person”. Peguam mestilah seseorang yang tidak melakukan perkara jenayah, tidak muflis dan tidak menipu. Malah dia tidak boleh melakukan apa-apa saja perbuatan yang boleh dianggap cemar atau menunjukkan buruk pekerti. Oleh kerana kerjanya melibatkan orang ramai, maka kepercayaan orang ramai kepadanya mestilah kukuh dan tidak terjejas. Dia tidak boleh pecah amanah. Itulah syarat-syarat asas nak jadi peguam.

Lainlah kalau anak-anak kita bercita-cita nak jadi wakil rakyat Barisan Nasional. Untuk mencapai cita-cita itu, dia tidak memerlukan rekod yang baik atau bersih dalam hal urusannya dengan orang ramai. Lihat sahajalah calon BN untuk pilihan raya kecil DUN Permatang Pasir, iaitu Rohaizat Othman, yang telah digugurkan dari menjadi peguambela dan peguamcara oleh Majlis Peguam kerana syarikat guamannya menggunakan wang kliennya , sabuah koperasi,kira-kira RM160,000. Peguam tidak boleh menggunakan wang pelanggan mereka selain dari tujuan asal wang itu diberi kepada peguam tersebut untuk disimpan.

Orang kuat UMNO Zahid Hamidi, yang kini menjadi Pengerusi UMNO Pulau Pinang, dan Ketuan Penerangan nya menganggap Rohaizat sebagai ‘hero”telah mempertahankan Rohaizat sebagai pilihan terbaiknya. Tak mahu ketinggalan , Muhyiddin Yassin turut menyokong Zahid. Apa lagi mereka nak buat, dah tak ada calon lain. Lalu mereka berkata kesalahan calon itu sebenarnya isu persepsi semata-mata. Mereka tuduh bekas rakan kongsi Rohaizat bernama Yusri yang bersalah. Tak pasal-pasal orang lain kena.

Majlis Peguam pecat Rohaizat lama sabelum hari penamaan calon. Majlis Peguam tidak tahu BN akan pilih Rohaizat. Mereka membuat keputusan berdasarkan penyiasatan rapi. Mahkamah Tinggi pula telah pun mendengar rayuan Rohaizat dan menolaknya; ia mengekalkan keputusan Majlis Peguam yang telah menggugurkannya sebagai seorang peguam. Jadi bila para pemimpin UMNO kata itu soal persepsi, mereka jelas tidak mengerti makna perspesi. Mereka cuba menutup hakikat sabenar. Apakah mereka ingat rakyat Malaysia masih jahil? Malah bila rakyat berkata UMNO sekarang terlalu perkauman, penuh dengan rasuah dan gila kuasa, para pemimpinnya pun kata itu persepsi. Tetapi kita tahu ini semua bukan persepsi. Ini semua ada bukti dan asasnya. Perkataan persepsi itu tidak boleh digunakan bila ada asas kukoh. Persepsi ertinya tanggapan yang tidak ada asas.. 

Begitulah UMNO. Kepada mereka, orang yang tak layak jadi peguam, masih layak untuk menjadi wakil rakyat. Nampaknya soal amanah dan akauntabiliti kepada rakyat sudah tidak penting lagi buat UMNO. Itulah nilai politik parti keramat ini. TPM Muhyiddin Yassin , yang mulakan kempen tuduh Anwar Ibrahim pengkhianat, sekarang pula membelasah Majlis Peguam, kononnya badan itu ada agenda sendiri untuk membantu pihak pembangkang. Sedangkan Majlis Peguam hanya menjelaskan keputusan yang diambil oleh mereka mengikut lunas undang-undang. Mahkamah Tinggi pun sudah setuju dengan Majlis Peguam. Agak nya dalam pemikiran Muhyiddin, Mahkamah Tinggi juga ada agenda lain. Bagitulah UMNO, selagi kita tak setuju dengannya, semua pihak dianggap ada muslihat menentangnya. UMNO kini hidup dalam ketakutan.. Semoga orang Permatang Pasir sudah bersedia untuk memberi pengajaran kepada UMNO..

Diambik dari: http://myzaidibrahim.wordpress.com/2009/08/21/calon-bn/

Bangkai Gajah Tak Boleh Ditutup.....

Diambil dari Malaysia-Today: NO HOLDS BARRED : Raja Petra Kamarudin

The shit has hit the fan

Gantung Kalau........

Berita mengenai ADUN Seputeh Abu Hassan Sarif tidak hadir sidang DUN Kedah dua kali berturut-turut tanpa kebenaran Speaker Dr Abdul Isa Ismail dah ketahui ramai hanya belum kecoh. Speaker dah isytihar kerusi DUN tersebut kosong dan telah maklumkan pada SPR.

SPR macam biasalah kalau Speaker dari Negeri PR maklumkan sesuatu, mereka akan cari alasan untuk tidak patuh. Aku agak dalam kes ini pun serupa jugaklah SPR dijangka tidak isytihar kerusi kosong. Penjelasan Speaker Kedah (diambil dari blog KedahLanie) seperti di bawah:-

ALOR SETAR - Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Kedah, Datuk Dr. Abdul Isa Ismail mahu satu pilihan raya kecil diadakan bagi kerusi Kota Siputeh kerana kerusi itu dianggapnya kosong ekoran kegagalan wakil rakyat Barisan Nasional (BN), Datuk Abu Hasan Sarif hadir sidang DUN sebanyak dua kali berturut-turut.

Abu Hasan yang menjadi wakil rakyat Kota Siputeh selama empat penggal berturut-turut didapati tidak hadir dua kali berturut-turut persidangan DUN pada 9 April dan 9 Ogos lalu tanpa kebenaran.

Menurutnya, berdasarkan artikel 51 Undang-Undang Tubuh Kerajaan Kedah, jika mana-mana ahli wakil rakyat tidak hadir dalam dewan dengan tiada kebenaran Speaker dua kali berturut-turut, tempatnya itu hendaklah dikosongkan.

Katanya, artikel itu jelas membuktikan Abu Hasan telah melanggar peraturan tersebut dan beliau tegas tiada ruang budi bicara dalam hal ini.

"Artikel itu menyebut 'hendaklah' kosong bukan menggunakan ungkapan 'boleh'. Ini bermakna mandatori tiada budi bicara, jika perkataan 'boleh' digunakan dalam artikel itu masih ada ruang pertimbangan," katanya pada sidang akhbar di sini semalam.

Tambah Abdul Isa, banyak persoalan timbul berhubung kegagalan wakil rakyat itu termasuk menyampaikan ketidakhadirannya kepada ketua pembangkang, Datuk Seri Mahdzir Khalid melalui khidmat pesanan ringkas (SMS).

Surat penjelasan dan permohonan maaf pula difaksimili pada 12 Ogos iaitu tiga hari selepas tamat sidang DUN yang berlangsung pada 9 Ogos sedangkan Abu Hasan mendapat cuti sakit selama dua hari iaitu pada 9 dan 10 Ogos.

"Pada 16 Ogos, Abu Hasan berjumpa saya dan menyerahkan sendiri surat rasmi tersebut di pejabat iaitu selepas empat hari surat itu difaksimili," katanya.

Mengenai dakwaan Abu Hasan ada pergi ke rumahnya tetapi beliau tiada di rumah, Abdul Isa memberitahu: "Jika tiada di rumah beliau boleh mencari saya di pejabat."

Beliau seterusnya menjelaskan, setiap Ahli Dewan Undangan Negeri sudah dimaklumkan selama 21 hari sebelum persidangan dewan dan pada 9 Ogos lalu dua wakil rakyat tidak hadir iaitu Abu Hasan dan ADUN Sungai Tiang, Suraya Yaacob tetapi Suraya ada memaklumkan kepadanya.

Aku baca nak gelak jugak...... Adaka si Abu Hassan bagi tau kat Det Lid. Dia ingat Det Lid tu MB lagi kot, ada  power boleh beliak biji mata bagi tau Speaker, Speakerpun terketaq-ketaq takut....... Piraaah.......!!!  

Pi rumah Speaker lagi...... awat nak ajak Speaker keluaq minum kopi ka sambil nak huloq enbelop......

Sebenaqnya puak-puak UMNO Jahanam ni bukan boleh bagi muka. Aku cadangkan kat Speaker, kalau SPR dok sebelah Abu Hassan.... tak pa. Salah sorang ADUN repot kat Jawatan Kuasa Hak dan Keistimewaan DUN. Kendian Speaker pangge lah jawatankuasa bersidang, arah Abu Hassan mai dan tanya dia soalan-soalan yang dia tentu tak boleh jawab. Apa lagi gantung Abu Hassan termasuk elaun dsbnya 2-3 taun. Alah..... ADUN dari UMNO Jahanam ni duit banyak..... depa tak heran lah......

Sebut Abu Hassan...... aku teringat filem P. Romlie - Abu Hassan Pencuri.

 

Khamis, 20 Ogos 2009

UMNO DAH GABRA DI MATANG PASIAQ - 4 : Kenyataan Media Yusri Isahak

Kenyataan Media Yusri Isahak

Foto Yusri Isahak

UMNO DAH GABRA DI MATANG PASIAQ - 3 : Muhyiddin Bangang

Ni lagi sorang...... Melayu Bodoh dan Bangang...... ada ka disuruhnya si calon (yang tak kan jadi ADUN) BN Matang Pasiaq buat Surat Sumpah - biasanya surat akuan mengikut Akta Akuan Berkanun 1960. 

Elok juga Rohaizat buat surat sumpah mengaku dia  tak songlap duit amanah dan tuduh rakan kongsi yang songlap. Senang dia disaman. Senang jugak dia didakwa di mahkamah pasai sumpah palsu. Kalau masa BN berkuasa depa tak ambik tindakan, lain kali BN bungkuih.... PR berkuasa...... ehem.. ehem.... masa tu Gani Otak emPatahil silap-silappun dah dok dalam........ 

Jangan lupa Sidang Media yang kalahkan Sidang Media Hillary Clinton!!!!

Tengok apa Mat Sembab kata di bawah:-

BUTTERWORTH: Barisan Nasional candidate Rohaizat Othman has been advised to make a statutory declaration in defence against allegations hurled at him over his disbarment.


Umno deputy president and Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin said he had asked Rohaizat to consider making the declaration to explain the actual situation.

“The move is important as it would prevent others from distorting related statements,” he told a press conference yesterday.

Baca seterusnya di sini......

UMNO DAH GABRA DI MATANG PASIAQ - 2

Yusri Ishak bekas rakan kongsi firma guaman bersama calon Matang Pasiaq, Rohaizad Othman akan mengadakan sidang media  kes kebaih duit Koperasi Motong Getah sebanyak RM161,000.

Tempat:   Yayasan Aman Penanti
Tarikh:     Khamis 20 Ogos 2009 - Hari ni lah...
Masa:       Jam 10.00 pagi

Pilah tunggu sana. Bagi yang tak boleh pi ikuti albanjari Online yang akan membuat sidang LIVE menerusi Cover It Live dari lokasi berlangsungnya sidang akhbar itu mulai jam 9.30 pagi ini.

Biaq ternganga Zahid Hamid, keraih lidah Ahmad Maslan dan hitam muka (macam Zamry Mamak) Rohaizat........ 

HIDUP PR. PAS 4 ALL.

MAMPUIH UMNO JAHANAM!!!!

Rabu, 19 Ogos 2009

Mana Najib?


Dah banyak hari Najib PM 1-Malaysia senyap, tak dak cerita. Najib ni kalau diam dan senyap mesti tengah dok rancang untuk buat sesuatu...... 

Aku agaklah dalam senyap-senyap, nanti tau-tau Najib timboi dengan Hassan Ali bersama katak-katak dari Selangor. Buat sidang media pangge tv dan akhbar untuk umumkan BN akan tubuhkan kerajaan di Selangor. Cuma tunggu perkenan Sultan. Sultan pulak sedara dengan Sultan Perak, dia pun selalu dok bela Sultan Perak. Perkara ni dah jadi kat Perak. Kat Selangor pun mudah bagi Najib. Lagipun dia Ketua Perhubungan UMNO Jahanam Selangor.

Timbui syak wasangka ni bukan pasai apa,  tengok perkembangan akhir-akhir ini seperti berikut:-

1.  Najib dah umumkan dengan apa carapun BN mesti ambil balik negeri Selangor dari PR kerana negeri itu termaju di Malaysia dan boleh mangangkat semula martabat BN dan UMNO.

2.  Najib sendiri jadi Ketua Perhubungan UMNO Negeri Selangor. Kalau tak dak hal tentu Najib tak lepaskan jawatan itu kepada Zamry Mamak Pedukang.

3.  Komponen belakang tabir BN, iaitu SPRM dan PDRM dok tumpu kat Selangor saja. Hal 2-3 ribu kecoh disiasatnya. Tapi rumah Khir Keparat Toyo, SPRM buat derk aje. Pegawai PTD yang berlambak kat Selangor tu bukannya professionalpun. Depapun pro UMNO. Pegawai Melayulah katakan........ Semua tunggu untuk bertindak saja bila sampai masa dan ketika.

4.  Akhbar dan tv penipu dan perbodoh Melayu seperti Utusan, Berita Harian dan TV3 rancak dok canang DAP kuasai kerajaan Selangor di mana PKR dan PAS ikut cakap DAP. Dibangkitkan hal jualan arak, kuil dsbnya.

5.  Hassan Ali, Pesuruhjaya PAS Selangor yang dilantik oleh Presiden PAS, begitu galak memainkan isu yang kononnya mempertahankan maruah Islam dsbnya hingga ke satu peringkat dengan bangganya mengadakan sidang akhbar untuk menggesa Exco Selangor dari DAP iaitu Ronnie Liu dilucutkan jawatan. Hassan Ali juga telah mengenepikan pemimpin-pemimpin yang tidak sependapat dengannya dalam hirarki PAS Selangor. Hassan Ali kelihatan seperti orang UMNO dalam PAS.

6.  Sekarang ni ligat proses membeli katak berlaku di Selangor. Tawar-menawar secara bisik-bisik macam pasar borong ikan di Kuala Muda, Kedah. Cuma harga dan kaedah pembayaran saja yang akan menentukan kejayaan Najib merampas Selangor.

Jadi...... janganlah pemimpin-pemimpin PR dok leka. Awasilah YB-YB hangpa, terutamanya Hassan Ali. Jangan pisang berbuah dua kali. Nanti nga-nga. Negeri UBN sapu. Cakap banyak lepaih tu sampai meleleh-leleh ayaq lioq pun tak guna dah.

UMNO DAH GABRA DI MATANG PASIAQ

UMNO dah gabra habih di PRK N11 Matang Pasiaq. Calon depa Rohaizat Othman setakat boleh jadi calon saja. Jadi ADUN jauh panggang dari api. Konon loyar, alih-alih loyar cabuk kaki pecah amanah, muka pecah rumah.

Kelmarin depa terpaksa buat sidang media untuk buat damage control. Ketua Penerangan UMNO Ahmad Maslan yang memang kerja dia berbohong untuk UMNO  terpaksa bercakap auta pelik-pelik untuk perbetoi kesalahan pecah amanah calon. Siap bawa bendahari koperasi lagi. Mamat koperasi ni tentu orang UMNO jugak. Silap-silap kena paksa. Dia ada syer duit tu jugak ka? Lihat di sini.....

Bagi aku kalau dah buat SALAH tetap SALAH, biaqpun dah ganti balik (Kalau betoi dia ganti duit yang dia songlap). Dia tetap pemecah amanah. Dah buat salah.... salah. 

Di sini aku nampak Melayu UMNO cuba pekenalkan satu tradisi baru. Kesalahan boleh terbatal kalau digantikan semula. Contoh Khir Toyo buat kesalahan melancong guna duit syarikat kerajaan dan jika dia gantikan balik duit belanja kerana orang ramai dah tau, maka kesalahan tu dianggap tak pernah berlaku. Itu hujah Khir. Kalau macam tu, pencuri yang pulangkan barang curian dikira tak mencuri lah. Atau makan rasuah juta-juta, kalau SPRM tangkap bagi balik duit tu.... dah tak salah.

Dalam hai loyar cabuk ni pun UMNO cuba kemukakan hujah yang sama. Jaga-jaga jangan terpedaya. 

Habih.... BN dan UMNO habih di Matang Pasiaq. Bungkuih!!!

DIA BUKAN LOYAR CABUK PENIPU

Ni dia...... biodata Calon PAS bagi N11 Matang Pasiaq, Hj Mohd Salleh Man....... CONFIRMED Haji ni bukan Loyar Cabuk kebaih duit Koperasi Pemotong Getah.....

H1N1: Dah 67 Orang Mati.

Three more H1N1 deaths bring toll to 67

PUTRAJAYA, Aug 18 — The Ministry of Health today reported another three deaths as a result of the H1N1 pandemic, bringing the total number of dead so far to 67. According to the ministry website, 276 patients remain under close observation, with 36 being treated in intensive care units (ICU) nationwide.

The latest fatality is a 71-year-old, who succumbed to ischaemic dilated cardiomyopathy precipitated by pneumonia. He was previously warded after seeking treatment for a cough, breathing problems and fever two days ago.

Earlier, a 10-year-old girl who was hospitalised last month after being diagnosed with systemic lupus erythematous was transferred to the emergency ward after developing breathing difficulties. Her confirmed H1N1 infection complicated her earlier condition, finally causing her death.

Also dead is a 33-year old woman who previously sought treatment for a lung infection at a private clinic. Her health deteriorated rapidly and she was referred to a hospital where she finally fell victim to fatal bronchopneumonia.

Sumber: The Malaysian Insider

Dah 67 orang mati. Tiada satu tindakan yang meyakinkan diambil oleh kerajaan. Kerajaan masih di tahap penafian. Alasannya kematian bukan sebenarnya dari selsema babi tapi bersabit dengan lain seperti  obesiti, lemah jantung, tua, kanak-kanak dll. 

Yang kerajaan dok kalut pulak... nak kawai harga topeng muka. Ciss!!! kawai apa? Bagi free lah. Berapa kupang saja harga...... Awat menteri-menteri di Malaysia ni bengong-bengong belaka.


Selasa, 18 Ogos 2009

AKU RAJA PETRA KAMARUDDIN......

The Prophet Muhammad has taught me that if I dare not or do not have the power or strength to oppose evil with my hands or with my mouth, but only dare oppose it with my heart, then this is a sign of a very weak Muslim.

Nabi Muhammad telah mengajar aku, jika aku tidak sanggup atau tidak ada kuasa atau keupayaan untuk menentang kejahatan dengan tangan aku atau dengan mulut aku, tapi hanya boleh menentangnya dengan hati, maka ini adalah tanda Muslim yang paling lemah (iman).

NO HOLDS BARRED

Raja Petra Kamarudin

I am Raja Petra Kamarudin and I incite hate. I am one of those the Home Minister, Hishammuddin Tun Hussein, has accused of using the Internet to spread hate. I admit to that crime and I do not deny it.

(Aku adalah Raja Petra Kamarudin dan aku penyebar kebencian. Aku seorang dari yang dituduh oleh Menteri Dalam Negeri, Hishamuddin Tun Hussaein,  menggunakan internet untuk menyebarkan kebencian. Aku mengaku jenayah itu dan aku tidak menafikannya)

I am Raja Petra Kamarudin and I am a Muslim. I was born a Muslim. I did not convert to Islam. And as a Muslim I have undergone the basic Islamic education required of all Muslims.

(Aku adalah Raja Petra Kamarudin dan aku adalah Muslim. Aku dilahirkan Muslim. Aku bukan tukar anutan kepada Islam. Dan sebagai Muslim aku telah mengikuti asas pengajian Islam seperti yang diwajib ke atas setiap orang Islam)

I am Raja Petra Kamarudin and I have been taught to hate. I have also been taught to incite hate. My tendency to hate and to incite hate is due to my Islamic upbringing and my Islamic education.

(Aku adalah Raja Petra Kamaruddin dan aku telah diajar untuk membenci. Aku juga diajar untuk menyebarkan kebencian. Kecenderongan aku untuk membenci dan menyebarkan kebencian adalah berpunca dari asuhan dan pengajian Islam aku.)

I am Raja Petra Kamarudin and I have been taught that all Muslims must hate. And I have been taught that all Muslims must incite hate. That is an obligation under Islam and my Islamic duty as what I have been taught by Islam.

(Aku adalah Raja Petra Kamaruddin dan aku telah diajar bahawa semua Muslim wajib membenci. Dan aku juga telah diajar bahawa semua Muslim wajib menyebarkan kebencian. Itu adalah kewajipan dalam Islam dan tanggungjawab keislaman aku seperti yang diajar oleh Islam).

I am Raja Petra Kamarudin. I believe in Islam. And I believe in the teachings of Islam. I believe that Islam would not lie. I believe what Islam has taught me is true and should not be disputed or denied.

(Aku adalah Raja Petra Kamaruddin. Aku percaya dengan Islam. Dan aku percaya dengan ajaran Islam. Aku percaya Islam tidak menipu. Aku percaya apa yang Islam telah ajarkan adalah betul dan tidak boleh disanggah dan dinafi)

I am Raja Petra Kamarudin. I believe myself to be a true Muslim. And I believe as a true Muslim I must uphold the teachings of Islam. And as a true Muslim I must harbour hate in my heart and incite hate as what Islam obligates all Muslims to do.

(Aku adalah Raja Petra Kamaruddin. Aku yakin diriku Muslim yang benar. Dan aku yakin sebagai Islam sebenar aku wajib memegang pada ajaran Islam. Dan sebagai Muslim tulen aku wajib semai kebencian dalam hatiku dan menyebarkan kebencian seperti yang Islam perintah pada semua Muslim.)

I am Raja Petra Kamarudin. I hate. I incite hate. I hate and incite hate against everything that Islam commands Muslims to hate. I hate what Islam hates.

(Aku adalah Raja Petra Kamaruddin. Aku benci. Aku menyebar kebencian. Aku benci dan menyebar kebencian ke atas semua perkara yang Islam suruh Muslim membenci. Aku benci apa yang Islam benci.)

I am Raja Petra Kamarudin. I am a Muslim. I uphold Islam teachings. I fulfil my obligation under Islam. I fulfil the most important obligation of all, and that is to hate all evil and to incite hate against evil.

(Aku adalah Raja Petra Kamaruddin. Aku adalah Muslim. Aku memegang ajaran Islam. Aku tunaikan tanggungjawab sebagai Islam. Aku tunaikan tanggungjawab paling mustahak dari segalanya, dan itu adalah membenci semua kejahatan dan menyebarkan kebencian ke atas kejahatan).

I am Raja Petra Kamarudin. The Prophet Muhammad has taught me that I must oppose evil with my hands. That means I must physically oppose evil with force if necessary. I must take up arms to oppose evil. I must be prepared to die in the opposition of evil. That is what the Prophet Muhammad taught me.

(Aku adalah Raja Petra Kamaruddin. Nabi Muhammad telah mengajar aku untuk menentang kejahatan dengan tanganku. Ini bermakna menentang kejahatan secara fizikal dan dengan paksaan jika perlu. Aku wajib mengangkat senjata untuk menentang kejahatan. Aku wajib bersedia untuk mati dalam menentang kejahatan. Itulah apa yang Nabi Muhammad ajarku.)

I am Raja Petra Kamarudin. The Prophet Muhammad has taught me that if I dare not or do not have the power or strength to oppose evil with my hands then I must oppose evil with my mouth. I must speak out against evil. I must shout from the highest mountain in opposition to evil. I must write relentlessly in opposition to evil. I must not allow evil to perpetuate without a sound coming from my mouth. I must incite people from all corners of this earth to hate evil.

(Aku adalah Raja Petra Kamaruddin. Nabi Muhammad mengajarku bahawa sekiranya aku tidak sanggup atau tidak ada kuasa atau keupayaan untuk menentang kejahatan dengan tanganku, maka aku wajib menentang kejahatan dengan mulutku. Aku wajib bercakap menentang kejahatan. Aku wajib menjerit dari gunung tertinggi dalam menentang kejahatan. Aku wajib menulis tanpa henti dalam menentang kejahatan. Aku wajib keluarkan suara dari mulutku demi mencegah kejahatan dari berulang. Aku wajib menyebarkan pada orangramai dari segenap penjuru alam untuk membenci kejahatan).

I am Raja Petra Kamarudin. The Prophet Muhammad has taught me that if I dare not or do not have the power or strength to oppose evil with my mouth then I must oppose it with my heart. I must hate evil in my heart. I must despise evil in my heart. I must carry this hate in my heart every time I see evil being perpetuated. 

(Aku adalah Raja Petra Kamaruddin. Nabi Muhammad telah mengajar aku bahawa jika aku tidak ingin atau tidak ada kuasa atau kekuatan untuk menentang kejahatan dengan mulut maka aku wajib menentang dengan hatiku. Aku wajib membenci kejahatan dengan hatiku. Aku wajib melawan kejahatan dalam hatiku. Aku wajib bawa kebencian ini dalam hatiku setiap kali aku melihat kejahatan berlaku.)

I am Raja Petra Kamarudin. The Prophet Muhammad has taught me that if I dare not or do not have the power or strength to oppose evil with my hands or with my mouth, but only dare oppose it with my heart, then this is a sign of a very weak Muslim. Just hating evil in my heart without daring to oppose it with my hands or with my mouth means I am a Muslim who has hardly any iman or faith. This will make me only a ‘fringe’ Muslim and not a ‘true’ Muslim.

(Aku adalah Raja Petra Kamaruddin. Nabi Muhammad telah mengajar aku bahawa jika aku tidak ingin atau tidak ada kuasa atau kekuatan untuk menentang kejahatan dengan tanganku atau mulutku, tapi hanya menentang dalam hatiku, maka ini adalah tanda Muslim yang amat lemah. Sekiranya aku hanya benci kejahatan dalam hatiku tanpa berani menentang dengan tanganku atau mulutku bermakna aku adalah Muslim yang tiada iman. Ini hanya menjadikan aku Muslim palsu atau bukan Muslim sebenar.)

I am Raja Petra Kamarudin and I incite hate. I am one of those the Home Minister, Hishammuddin Tun Hussein, has accused of using the Internet to spread hate. I admit to that crime and do not deny it. I hate and I incite hate because this is what Islam has taught me. I hate and I incite hate because this is what the Prophet Muhammad has taught me. I hate and I incite hate because I believe myself to be a true Muslim.

(Aku adalah Raja Petra Kamaruddin dan aku penyebar kebencian. Aku seorang dari yang dituduh oleh Menteri Dalam Negeri, Hishamuddin Tun Hussaein,  menggunakan internet untuk menyebarkan kebencian. Aku mengaku jenayah itu dan aku tidak menafikannya. Aku benci dan aku menyebar kebencian kerana ini adalah apa yang Islam ajarku. Aku benci dan menyebar kebencian kerana ini apa yang Nabi Muhammad telah ajarku. Aku benci dan aku menyebar kebencian kerana diriku adalah Muslim tulen).

______________________________________________


Fuhh....... penatlah 

PDRM Hebat!!!

Gobala dituduh halang tugas polis
Ogos 18, 09 2:40pm

Ahli Parlimen Padang Serai, N Gobalakrishnan dihadapkan ke mahkamah hari ini atas tuduhan menghalang tugas polis pada hari penamaan calon bagi pilihan raya kecil DUN Permatang Pasir semalam.

Gobalakrishnan, didakwa menggunakan kekerasan bagi menghalang M Karunamuthi
daripada menjalankan tanggungjawabnya di hadapan Institut Kemahiran Belia Negara
(IKBN) di Bukit Mertajam pada pukul 11 pagi, semalam.

Beliau tidak mengaku bersalah di Mahkamah Majistret Bukit Mertajam dan minta dibicarakan.

Gobalakrishnan dibenarkan ikatjamin RM2,000 dengan seorang penjamin.

Kes tersebut akan disebut pada 28 September depan.

Beliau dibawa ke mahkamah dengan sebuah ambulans dari hospital Bukit Mertajam pada kira-kira 11 pagi dan dibawa ke bilik mahkamah dengan menaiki kerusi roda.

Tangan kanannya kelihatan dibalut.

Gobalakrishnan, 49, ditahan semalam selepas terbabit dalam satu pergelutan dengan anggota polis, kerana didakwa menggunakan bahasa kesat terhadap anggota polis dan enggan mematuhi arahan supaya berhenti.

Beliau mendakwa mengalami kecederaan sewaktu ditangkap dan dibawa terus ke hospital.

Di hospital beliau juga mengadu sakit dada.

Gobalakrishnan didakwa di hadapan Majistret Mohd Azhar Hamzah mengikut Seksyen 353 Kanun Keseksaan kerana menggunakan kekerasan jenayah untuk menghalang seorang kakitangan kerajaan melakukan tugas rasminya.

Tuduhan tersebut membawa hukuman denda tidak melebihi RM2,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan.

Gobalakrishnan diwakili oleh sepasukan lapan orang peguam yang diketuai ADUN Seri Delima, RSN Rayer.

sumber: Malaysiakini


                     --------------------------------------------------------------------

Tapi lihat pulak Malaysia-Today... Well, he is a Keling, so what do you expect?

Patutlah ramai mati dalam lokap polis..... depan jurugambar dan orang ramaipun depa boleh buat macam tu..... kalau dalam lokap macamana pulak? Ataupun PDRM nak bagi orang cuak dan takut......Isnin, 17 Ogos 2009

Loyar Penipu & Menteri Pembohong

Seronok boleh jadi calon saja!!! 

Dah timbui cerita calon BN di Permatang Pasiaq, Rohaizat Othman loyar burok yang kena terajang dengan Majlis Peguam. Puncanya, dia kebaih duit pelanggan sebanyak RM140,000/-. Dia tak boleh mengaku loyar lagi. 

Nak tutup malu, Menteri Pertahanan yang juga Ketua UMNO Jahanam Pulau Pinang kata Rohaizat tak buat, rakan kongsi yang kebaih duit tu.

Tapi perkara ni mana boleh sorok. Presiden Majlis Peguam Ragunath Kesavan pulak kata tindakan diambil di bawah Seksyen 103D, Legal Profession Act 1976, atas kapasitinya sebagai individu. Dia yang berlibat. Bukan orang lain. Tengok berita dalam The Edge.....

PERMATANG PAUH: The offence for which Permatang Pasir Barisan Nasional (BN) candidate Rohaizat Othman was struck off the Malaysia Bar Council's list involves the individual lawyer.

Ragunath Kesavan

Bar Council president Ragunath Kesavan told The Edge Malaysia that the proceedings under Section 103D of the Legal Profession Act 1976 involved misconduct of the individual lawyer.

"The offence was for personal liability and does not involve any other persons as Rohaizat was named by the complainant, and not his partner.

"Rohaizat was disbarred on March 7 last year and he appealed against the Bar Council decision to the High Court, which also dismissed his appeal on Aug 12 this year," he added.

Ragunath said the offence committed by Rohaizat involved stakeholders' money from Koperasi Pekebun Getah and there was no account for it.


Baca seterusnya di sini.....

Haji Pembohong


Dalam hal ni tak ragu-ragu aku memang percaya kat Ragunath Kesavan Presiden Majlis Peguam. Pendek kata...... Menteri Pertahanan adalah pembohong..... Zahid Hamidi bekas menteri haji pembohong...... Kenalah tu..... calon penipu dan songlap duit dari  parti UMNO Jahanam!!!! Kalau dia menang.... Permatang Pasiaq pun dia juai!!!