Sabtu, 7 November 2009

Pemimpin PAS Gila Debat

KUALA TERENGGANU - Timbalan Pesuruhjaya PAS Terengganu, Dato’ Ustaz Abu Bakar Chik mencabar pemimpin Umno bersemuka dan berdebat atas tajuk ‘siapa lebih beragama?’
“Saya cabar Ustaz Khazan ( Exco Kerajaan Negeri) YB Khazan untuk berdebat atas tajuk (siapa lebih beragama) ini, pada bila-bila masa dan di mana sahaja tanpa syarat,” ujarnya ketika ditemui di Pejabat Perhubungan PAS, disini semalam.

Beliau membuat cabaran tersebut ketika mengulas dakwaan Pengerusi Jawatankuasa Agama dan Penerangan Negeri Terengganu, Khazan Che Mat bahawa pemimpin Umno lebih ‘beragama’ berbanding dengan PAS.

Khazan yang juga Naib Ketua Pemuda Umno Terengganu berkata menyifatkan pemimpin PAS ’kurang beragama’ kerana menolak perbincangan berkaitan Kerajaan Perpaduan, dan menuduh PAS menolak penyatuan yang dituntut Islam.

Oleh itu, Ustaz Abu Bakar yang juga Ahli Jawatankuasa PAS Pusat turut mempelawa mana-mana pemimpin Umno berdebat atas tajuk tersebut, sekiranya Khazan tidak mampu.
Katanya, mungkin pemimpin Umno mempunyai bukti bahawa parti itu lebih baik dalam bab ‘beragama’.
“Itu yang kita (PAS) minta dia berdebat, yang dia berani mendakwa, kita belilah, dia jual kita belilah, mungkin dia ada bukti Umno lebih baik (beragama) kita nak dengar lah,“Sebab, bagi kita (PAS) Umno (parti) ini termasuk pemimpin dia (Umno) tidak(lah) baik, dari segi ugama tidak ada (yang) lebih baik dari PAS.
“(Saya bersedia jadi) ahli panel pada bila-bila masa sama ada secara solo dengan Khazan ke atau secara berkumpulan, bila-bila,” jelasnya.
diambik dari Buletinonline
-----------------------------------------------------
Kesimpulannya pemimpin PAS (biasanya ustaz2 dan syeikh2) kebanyakan dari DULU, KINI dan mungkin SELAMANYA adalah spesis yang GILA DEBAT. Sikit-sikit cabar orang debat. Lain kerja tak dak ka? Orang yang dicabar selalunya buat tak dengaq saja. Depa dok menang pilihanraya jugak...... hangpa setakat boleh dua tiga kerusi sebagai pembangkang saja.
Terengganu lagi teruk..... PAS perintah negeri semusim saja....... !!!! Aku agak kalau pilihanraya esok lusa, PAS Terengganu bungkuih jugak...... biaqpun pemimpin UMNO bertelagah.
Tok sah dok pikiaq nak debatlah. Pikiaq macamana nak jadi PAS tulen. Harap pakai jubah macam tok arab tapi otak dan perangai MELAYU. Dok cerita Kerajaang Perpaduang.
Ya syeikh.......!!! Pengundi kalau nak pemimpin Melayu depa ada UMNO!!!

Jumaat, 6 November 2009

Kesian Pemuda PAS..... Ketuanya Ustaz Bangang

Apa nak kata? Kesian! Kesian! Kesian kat pemuda2 PAS pasai terlantik sorang Ketua Pemuda yang bodo piang. Tapi apa boleh buat.... kehendak jemaah! Puncanya amalan dalam PAS yang suka yang bahagi2kan jawatan. Lepaih hang aku. Aku tinggai hang ambik. Tiru UMNO lah tu! Elak pertandingan konon. Ciss jadi macam nilah. Yang dilantik kebanyakannya "pandai tak boleh diikut... bodo tak boleh diajar". Sendiri bodoh nak pengikutpun bodoh macam dia jugak.


Ahli PAS pun satu, apa yang pimpinan cakap angguk macam pokka. Ikut. Setuju. Wala' membabi buta. Bila orang lain tegur, contohnya Dr Aziz Bari mulalah nak jadikan musuh. Teringat aku filem cina "A Battle of Wits" lakonan Andy Lau dalam TV2 semalam. Watak Andy Lau sebagai Ge Li tu lebih kurang macam Dr Aziz Bari.......... (Syeikh Tantawi tak tonton filem2 ni semua - haram!!!)
Bila baca blog Syeikh Nasruddin Tantawi KP PAS aku rasa dia adalah seorang KP yang pendek akai, bodoh, bangang dan naik angin satu badan kalau orang kritik taukeh dia. Dia rasa dia hebat. Dia nak jadi hero tapi tak kena tempat. Lepaih ni dia elok dibersarakan dari politik PAS.

Patutlah dalam blog ni, Syeikh Tantawi termasuk dalam senarai Pimpinan PAS yang Patut Dikorbankan.

Dah Boleh Agak Keputusannya.....

Minggu ni tiga isu yang melibatkan PAS.

Satu.... isu pecinta UMNO dalam PAS yang diketuai oleh Nasa Mat Isa. Orang hadapannya Hassan Ali. Disukai oleh Hj Hadi..... aku agak hal ni berterusan hingga JK Disiplin buat keputusan..... Aku tak yakin pada JK Disiplin PAS.... Sebab Chairmannya Tuan Berahim (NP PAS) member Hassan Ali, sama-sama popular dalam Forum Perdana. Perangai pemimpin PAS kebanyakannya suka tutup cerita dan cover kawan. Baca blog Tuan Berahimpun dah boleh agak keputusannya nanti.

Isu royalti minyak kepada Kelantan..... kan Kelantan diterajui oleh PAS........ pun serupa..... dah tak boleh koner...... UMNO pusing-pusing tak lepas...... memang seperti yang dijangka keputusannya...... royalti jadi wang ehsan!

Lagi satu rayuan MB Nizar ke Mahkamah Persekutuan berkenaan kedudukannya sebagai MB Perak....... Nizarkan dari PAS......tapi pemimpin PAS lain buat derk je...... Mahkamah Tinggi hukum Nizar MB sah. Tapi Mahkamah Rayuan dalam sekelip mata macam jin dalam cerita Nabi Sulaiman....... terima rayuan Mamak Zamry batal hukum Mahkamah Tinggi........... Khamis kelmarin Mahkamah Persekutuan kelam kabut dengar hujah loyar-loyar tapi tangguh keputusan........ Aku agak masing-masing tok hakim ni dok pikiak sampai pecah kepala macamana nak side dengan Zamry........... Macamana nak susun ayat! Dah boleh agak keputusannya.......... Lagi tinggi mahkamah dan lagi besar hakim lagi tak boleh percaya!!!