Khamis, 21 Februari 2013

Kes Pencerobohan Di Lahat Datu berpunca dari Dr Haron Din...

Memang patutpun orang kata Najib bersuamikan Rosmah dan Najib tak dak teloq. Kes yang terjadi di Lahat Datu adalah buktinya.

Tapi sindrom tak berteloq ni bukan saja ada kat Najib, tapi dah berjangkit ke Hishamudin Menteri Dalam Negeri, Zahid Midi Menteri Pertahanan, KM Sabah, Panglima ATM, IGP, Panglima TD, Panglima TLDM, dan Pesuruhjaya Polis Sabah. Teloq depa semua bukan kata dah sentap masuk perut tapi dah hilang ghaib dan ghuyub kena makan hantu raya yang Haron Din tak dan tangkap masuk botoi. Lembab betoi Haron Din buat kerja tangkap hantu!

Dei ane-ane semua, ini kes ceroboh masuk ke dalam negera, siap berunifom dan bersenjata. Kalau tak dan nak intercept masa depa bersampan dan berkelok di laut, bila depa dah mendarat depa mesti ditangkap dan kalau lawan serang tembak dan tangkap. Ni the so called criminals, polis selalu hambat tembak mati. Pasai apa penceroboh kedaulatan negara hangpa buat badak pulak?

Hishamudin pi makan angin di Lahad Datu
Kalau aku menteri yang jaga keselamatan dan pertahanan negara, aku arahkan pasukan keselamatan bagi tempoh satu minit kat penceroboh ni nak serah diri atau tidak. Kalau ya terus letak senjata dan  tangan letak ataih kepala jalan sorang-sorang masuk trak. Kalau jawapan tidak, ada lagi seminit untuk pikiaq balik kalau habih tempoh, terus FIRE. Tak dak kesian belaih. Kemudian boleh cerita!

Orang UMNO yang sembang dengan aku kata , "mana boleh buat macam tu depa orang Islam, kalau kapiaq tak pa la".

"Ooo.... lagu tu ka? Kapiaq tak pa? Najib ingat lagu hang jugak kot? Itu pasai Geng ulamak UG dalam PAS suka kat dia" aku  perli mamat UMNO ni.

"Eloklah lain kali Siam nanti taja orang Petani pakai unifom bawa M16 enam tujuh ratuih orang pakat masuk negeri Perlis, Kedah, Kelantan depa kata dulu negeri ni bawah Siam kami nak balik, hangpa nak pi berunding jugak ka?" aku merepek kat mamat UMNO tuh. 

Tulisan Polis Pencen Mat Zain Ibrahim ni memang betoi boleh pakai. Dia tulih macam ni pun pasai dia dah pencen, kalau dia dalam servis aku agak teloq diapun kena sambaq dengan hantu raya jugak.

Atau kejadian ni telah dirancang dan diplot oleh pemimpin UMNO. Memang UMNO dan Barisan Nasional tak boleh harap! Wajib diterajang dan dijatuhkan.

2 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. itu yang jelas ........yang pr buat dalam diam je nak jual negara janji jadi pm

    BalasPadam

Sapa-sapa nak komen boleh komen. Tapi Haji Lee Copper tak bertanggungjawab atas komen-komen anda. Apabila anda komen bermakna anda yang bertanggungjawab dan sanggup terima akibat dari komen anda.